2. HRL Sjever (Ž): Slavlja za vodeću šestorku!

Odigrano je svih šest susreta osmog kola 2. HRL Sjever za žene! 1234 Virovitica došla je do šeste pobjedu u sedmom susretu svladavši s 47:37 Multinorm Cernu, do šeste pobjede došli su i Đurđevac te Zelina, a do pete Podravka 2 Lino, Olimpija i Osijek 2!

Oglas

1234 Virovitica uz pet pobjeda protekli tjedan obilježila je i prvi prvenstveni poraz od Pitomače u gostima, a priliku za iskupljenje imali su u susretu s Multinorm Cernom koja je u sedam proteklih kola obilježila jednu pobjedu, jedan neriješen ishod te pet pretrpljenih poraza. U pobjedi Virovitice plus deset 47:37 Lukrecia Veršec i Maja Mlinarić postigle su po jedanaest pogodaka, dok je Vlatka Josipović kod gošći skupila trinaest.

Oglas

Zrinski 2 iz sedam susreta uprihodili su dva boda koja su osvojili u susretu prvog kola kad su slavili nad Kokom 2 37:28, ugostili su u okviru osmog kola Podravku 2 Lino s omjerom četiri pobjede i dva poraza, koja je u dva ogleda prije ovog susreta obilježila poraze od Đurđevca i Zeline. Podravka se vratila pobjedama rezultatom 39:24, a najefikasnija u redovima Koprivničanki bila je Magdalena Rumek s deset pogodaka, dok je kod domaćina to bila Dora Car sa sedam.

Oglas

Đurđevac koji je u sedam odigranih susreta obilježio pet pobjeda i dva poraza dočekao je na krilima četiri uzastopne pobjede momčad Broda koja je u proteklom kolu slavila nad Osijekom 2 23:21 što im je bila treća prvenstvena pobjeda. U 34:21 pobjedi Đurđevca kod domaćih rukometašica najbolji strijelac je bila Maja Tolić s devet pogodaka, dok je kod Broda najefikasnija bila Rea Kruljac s trinaest pogodaka.

Olimpija iz Osijeka s omjerom od četiri pobjede i tri poraza nakon prošlotjedne pobjede nad Zrinskim 2 u gostima 37:33 ugostila je momčad Garešnice koja je u ogled osmog kola ušla s učinkom od tri pobjede te četiri poraza. U ovom kolu visoko slavlje obilježila je Olimpija koja je s plus petnaest odnosno 43:28 slavila nad Garešnicom. Dora Pajić s četrnaest pogodaka predvodila je Olimpiju, dok je jedanaest kod Garešnice postigla Jelena Karanović.

Osijek 2 nakon trećeg pretrpljenog poraza na gostovanju kod Broda ugostio je ekipu Koke 2 koja je svoju drugu prvenstvenu pobjedu obilježila proteklo kolo kad su svladali Garešnicu na domaćem parketu 30:23. U neizvjesnom susretu do tijesne 30:28 pobjede došle su osječke rukometašice kod kojih je najefikasnija bila Laura Šoš s osam pogodaka,  dok je kod Koke isto toliko pogodaka postigla Sara Golub.

Zelina koja je u nizu tri uzastopne prvenstvene pobjede od kojih je zadnja na gostovanju kod Podravke 2 Lino tražila je nove bodove u srazu s Pitomačom koja je u prethodnom kolu također slavila i to kod 1234 Virovitice s plus dva, što im je bilo prvenstveno slavlje. U šestom slavlju Zeline 37:28 Ana Gudek postigla je sedam pogodaka, dok je osam puta kod Pitomače mrežu protivnica tresla Nina Ferić.

Izvor: HRS