2. HRL Sjever (Ž): Pitomača nanijela prvi poraz Virovitici, Zelini bodovi iz Koprivnice!

Odigrano je svih šest susreta sedmog kola 2. HRL za žene! Nakon sedam kola više nema stopostotnih momčadi jer je Pitomača s 33:31 nadvisila Viroviticu, dok je Zelina nanijela drugi poraz Podravki 2 Lino.

Lider ljestvice 1234 Virovitica s utakmicom manje i stopostotnim učinkom iz pet kola dočekala je u okviru sedmog kola devetoplasiranu Pitomaču koja je u svojih šest odigranih susreta do ovog kola obilježila dvije pobjede i četiri poraza. Pitomača je u ovom susretu obilježila svoju treću prvenstvenu pobjedu, dok je Virovitici ovo prvi prvenstveni poraz. U pobjedi Pitomača 33:31 najefikasnije kod domaćih rukometašica bile su Nina Ferić i Tamara Štefanec s osam pogodaka, dok su kod Virovitice šest pogodaka postigle Nina Deskar i Maja Mlinarić.

Podravka 2 Lino s utakmicom manje te četiri pobjede i porazom ušla je u susret sedmog kola gdje su ugostili ekipu Zeline koja je u šest kola prije ovog skupila osam bodova iz učinak od četiri pobjede i dva poraza, a u posljednja dva kola obilježila je pobjede nad Zrinskim 2 i Olimpijom. U ovom susretu Furiozice su odnijele dva vrijedna boda iz Koprivnice slavljem 29:31. Tara Đelekovčan kod domaćih te Tanja Madžarac kod gošći postigle su po devet pogodaka.

Uoči ovog kola osmoplasirani Brod s dvije pobjede, neriješenim ishodom te tri poraza ugostio je Osijek 2 koji je s dvije vezane pobjede nad Multinorm Cernom i Pitomačom ušao u ovaj susret. Brod je slavio u ovome susretu s tijesnih 23:21. Rea Kruljac s deset pogodaka predvodila je Brod do treće pobjede, dok je Nika Malovan kod Osječanki postigla šest.

Multinorm Cerna s tri boda iz šest susreta ušla je u ogled s Đurđevcem, koji je nakon tri uzastopna slavlja i odlične gol razlike predvodio niz ekipa s osam osvojenih bodova, a nakon ovog kola privremeno su preuzeli vodstvo na prvenstvenoj ljestvici slavljem 20:43. Kod rukometašica Cerne 13 od 20 pogodaka postigla je Vlatka Josipović, dok je Ivana Zirn kod gošći iz Đurđevca postigla deset.

Zrinski 2 koji je prve i jedine bodove osvojio slavljem u prvom kolu ugostio je osječku Olimpiju koja je s tri pobjede i tri poraza ušla u ovaj susret. Olimpija je slavila s četiri pogotka razlike rezultatom 33:37. Najbolji strijelac na susretu gostujuća je Dora Pajić s deset pogodaka, dok je Nina Siročić kod Zrinskog skupila šest.

Kolo su svojim susretom kompletirali Koka 2 koja je svoja dva boda osvojila slavljem nad Multinormom iz Cerne u četvrtom kolu te Garešnica koja je u susret ušla s učinkom kao i Olimpija, od tri pobjede te tri prvenstvena poraza. Koka 2 došla je do slavlja 30:23 u kojem je devet pogodaka u domaćem slavlju postigla Lara Perić, dok su Jelena Karanović i Ana Bijelić kod Garešnice skupile sedam.

Izvor: HRS