2. HRL Sjever (Ž): Pet od pet domaćina u programu šestog kola!

Odigrano je pet od šest susreta šestog kola 2. HRL Sjever u ženskoj konkurenciji! U subotnjem programu domaćini su bili maksimalni tako da su pobjede obilježile Olimpija, Đurđevac, Osijek 2 i Garešnica, dok je u jedinom susretu nedjeljnog programa dominaciju domaćina potvrdila Zelina slavljem nad Zrinskim!

Osječka Olimpija s četiri boda na kontu ugostila je ekipu Koke 2 koja je iz pet odigranih kola donijela kapital od dva osvojena boda. Domaće rukometašice slavile su svoju treću prvenstvenu pobjedu rezultatom 25:22. Jana Kovač bila je najefikasnija kod Olimpije s devet pogodaka, dok je kod Koke 2 sedam pogodaka postigla Sara Golub.

Garešnica s učinkom od dvije pobjede i tri poraza je domaćem parketu odmjerila snage s RK Brod koji je u pet kola ostvario bod više od svog domaćina. Garešnica je stigla do plus pet pobjede slavivši nad Brodom 30:25. Greta Uđbinac i Patricia Santo s osam pogodaka predvodile su domaću ekipu, dok je kod gošći s deset pogodaka najefikasnija bila Rea Kruljac.

Osijek 2 koji je u pet odigranih kola obilježio tri pobjede i dva poraza na osječkom Zrinjevcu ugostio je Multinorm Cernu koja je u svojih pet susreta ostvarila jednu pobjedu, jedan neriješen ishod i tri poraza. Do četvrte pobjede Osijek 2 je došao rezultatom 35:21. Lea Vuković kod domaćih rukometašica zabila je osam pogodaka, dok je kod Cerne također osam pogodaka postigla Mirna Godanj.

RK Đurđevac na krilima prošlotjedne pobjede u Koprivnici nad ekipom Podravka 2 Lino 21:33 ugostio je na svom parketu Pitomaču koja je u pet prvenstvenih kola obilježila učinak od dvije pobjede i tri prvenstvena poraza. U tijesnoj utakmici pobjedu 28:26 obilježio je Đurđevac. Kod domaćih rukometašica s po šest pogodaka istakle su se Maja Tolić, Lea Pavlović i Kristina Zeko, dok su kod gošći osam pogodaka postigle Nina Ferić i Tamara Štefanec.

ŽRK Zelina s tri pobjede odnosno šest osvojenih bodova u sklopu desetog kola sastala se s ekipom Zrinski 2 koja je u pet kola uprihodila dva boda pobjedom koja datira iz prvog kola kada su svladali Koku 2 rezultatom 37:28. U slavlju Zeline 39:31 Kod domaćih igračica s osam pogodaka najefikasnija je bila Tanja Madžarac dok je devet pogodaka za ekipu Zrinski 2 postigla Dora Car.

Susret između ekipa s vrha ljestvice neporažene 1234 Virovitice i drugoplasirane Podravke 2 Lino bit će odigran 10. 12.