2.HRL Sjever (Ž) : Deveto slavlje Zeline, remi Garešnice i Virovitice!

U jedanaestom kolu 2. HRL Sjever u ženskoj konkurenciji Zelina je došla do devete prvenstvene pobjede svladavši na gostovanju Koku 2, dok su u iznimno zanimljivom susretu bodove podijelili Garešnica i 1234 Virovitica. Tako niti nakon posljednjeg jesenskog kola nije poznato hoće li jesenski prvak biti Zelina ili Virovitica kojoj u subotu u goste u zaostalom susretu dolazi Podravka 2 Lino!

Oglas

Zelina je došla do devete pobjede u susretu jedanaestoga kola u kojem su na gostovanju svladali s 29:22 ekipu Koke 2 koja će jesenski dio prvenstva kompletirati na jedanaestom mjestu prvenstvene ljestvice. Leda Košćak kod Koke skupila je sedam pogodaka, dok je kod gošći najefikasnija bila s dvanaest pogodaka Ana Gudek. Zelina je tako preuzela vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, a hoće li na njemu i ostati ovisit će o susretu između 1234 Virovitice i Podravke 2 Lino koji je na rasporedu u subotu.

Oglas

U iznimno zanimljivoj završnici u kojoj nismo vidjeli pogotke u zadnje tri i pol minute susreta bodove su podijelili Garešnica i 1234 Virovitica rezultatom 24:24. Virovitici je ovo ukupno sedamnaesti bod uz susret manje,  dok će Garešnica jesenski dio uzbuđenja okončati na osmom mjestu s devet bodova na kontu. Jelena Karanović kod Garešnice postigla je devet pogodaka, jednako kao i Nika Deskar kod gošći.

Oglas

Osijek 2 je došao do šeste ovosezonske pobjede svladavši na domaćem parketu Đurđevac s 30:27. Gošćama iz Đurđevca to je ukupno treći poraz te će polusezonu završiti na trećem mjestu, dok će Osijek 2 s dvanaest bodova na kontu prezimiti na šestom mjestu. Nika Malovan s osam pogodaka predvodila je domaćine do šestog slavlja, dok je kod Đurđevca sedam puta tresla mrežu Osječanki.

Pitomača je došla do svoje druge uzastopne pobjede, ukupno pete prvenstvene svladavši na domaćem parketu osječku Olimpiju kojoj je to četvrti ovosezonski poraz rezultatom 36:30. Pitomača je ovom pobjedom zaključila polusezonu na sedmom mjestu, dok je Olimpija trenutno četvrtoplasirana. Tamara Štefanec bila je najistaknutiji pojedinac kod Pitomače s deset pogodaka, dok su po šest pogodaka kod gošći po šest pogodaka postigle Vidaković, Čanađija i Nemet.

Podravka 2 Lino nakon dva uzastopna vratila se pobjedama na gostovanju kod Multinorm Cerne svladavši svoje domaćine s plus jedanaest, ukupno 30:41 . Podravki 2 Lino uz susret manje ovo je šesta prvenstvena pobjeda, dok je Multinorm Cerna obilježila deveti prvenstveni poraz te će na odmor kao posljednjeplasirana, dvanaesta ekipa prvenstva. Petra Josipović postigla je devet pogodaka za Cernu, dok su kod gošći po deset pogodaka postigle Lea Smiljanec i Tara Đelekovčan.

U susretu devetoplasirane i desetoplasirane momčadi Brod i Zrinski su u uzbudljivoj završnici podijelili bodove rezultatom 30:30 . Brod je tako polusezonu završio s osam bodova, dok će Zrinski na odmor s bodom manje, sedam. Po sedam pogodaka kod Brođanki postigle su Rea Kruljac i Ana Jančić, dok je Nina Siročić kod Zrinskog skupila deset pogodaka.

Izvor: HRS