7. kolo 2. HRL Istok: Šesta pobjeda Borova, peta Valpovke!

U sedmom kolu uzbuđenja u 2.HRL Istok Borovo je došlo do šestog slavlja svladavši u derbiju 27:25 Županju, Valpovka je s plus petnaest slavila nad Brodom, a u ovom kolu slavlja su obilježile i momčadi Petrijevaca i Nove Gradiške! Jedini neriješen susret bio je onaj LiPe i Osijeka 2 koji je završio 28:28!

Oglas

Rukometaši Borova došli su do šeste prvenstvene pobjede u susretu sedmog kola svladavši u derbiju kola Županju koja je ovim porazom pala na treće mjesto ljestvice s dva boda iza lidera Borova. Iako domaćini u većem dijelu susreta imali laganu rezultatsku inicijativu, u zadnje tri minute ušlo se s neriješenih 24:24, da bi zatim Borovo ipak prevladalo te slavilo 27:25. Tomas Edl bio je najkonkretniji kod domaćina s deset pogodaka, dok su Damir Tomašević i Luka Kopić kod Županje skupili šest.

Oglas

Valpovka je u susretu sedmog kola obilježila petu pobjedu te se tako popela na drugo mjesto svladavši s plus petnaest 36:21 u domaćem ogledu osmoplasirani Brod koji na kontu ima tri boda iz sedam susreta. Roko Markota kod domaćina sa sedam pogodaka bio najučinkovitiji kod domaćina, dok je kod gostiju to bio Josip Sarić sa šest.

Oglas

Do četvrtog mjesta i četvrte pobjede došli su Petrijevci svladavši Orahovicu 26:20. Kod Petrijevaca šest pogodaka postigao je Luka Jakobović dok je u trećem porazu gostiju najučinkovitiji bio Domagoj Kiš s devet pogodaka.

Do četvrte pobjede stigla je i Nova Gradiška BD Grupe svladavši u sedmom kolu Slaviju s 29:24. Patrik Matošević bio je najučinkovitiji kod Nove Gradiške s osam pogodaka, dok je kod Slavije Filip Mandić postigao jedan više, devet.

U jedinom neriješenim susretu kola bodove su podijelili LiPa i Osijek 2. Zanimljivo, za obje ekipe to je bio drugi neriješeni susret, dok su gosti nešto uspješniji u bodovnom smislu jer imaju i dvije prvenstvene pobjede. Prvi strijelac susreta bio je gostujući Mihael Novokmet, dok je kod LiPe šest pogodaka postigao Matija Šimić.

Izvor: HRS