2.HRL Istok: Vodeći četverac na 4 od 5, prvo slavlje Broda!

Odigrano je svih pet susreta petog kola 2. HRL Istok! Nakon pet kola više nema ekipa s maksimalnim učinkom, ali zato imaju četiri momčadi na vrhu tablice s učinkom od četiri pobjede iz pet susreta! Tako su u ovom kolu pobjede obilježile momčadi Valpovke, Borova, Orahovice, Nove Gradiške i Broda!

Oglas

Valpovka je u susretu petog kola došla do četvte pobjede u susretu sa Županjom 35:29. Valpovka je tako gostima nanijela prvi ovosezonski poraz te tako dodatno zakomplicirala stanje na tablici na kojoj su sad četiri ekipe na vrhu prvenstvenog poretka!  Kod domaćina najefikasniji je bio Domagoj Nedić sa sedam, dok je kod gostiju Borna Zatezalo zabio devet.

Oglas

Orahovica je također došla do četvrte pobjede u petom susretu svladavši na gostovanju momčad Lipe kojoj je ovo četvrti prvenstveni poraz rezultatom 29:35. Matej Tepurić kod Lipe skupio je sedam, dok je Domagoj Kiš predvodio Orahovicu s deset pogodaka.

Oglas

RK Brod došao je do prvog prvenstvenog slavlja svladavši na domaćem terenu u susretu petog kola Slaviju 37:28 koja je nakon pet odigranih kola na učinku od jednog boda. Josip Sarić bio je prvo ime kod domaćina s osam pogodaka, dok je  Tomislav Šimunović kod gostiju skupio devet.

Borovo je u sklopu petog kola došlo do četvrte prvenstvene pobjede svladavši s visokih 39:24 ekipu Petrijevci. Ante Marković kod Borova bio je najefikasniji u pobjedi Borova sa sedam, dok su Dean Vuković i Luka Cickai kod gostiju skupili pet pogodaka.

Nova Gradiška BD Gruppe Austria je došla do druge pobjede svladavši s 34:31 momčad Osijeka 2 kojemu je ovo treći prvenstveni poraz. Matej Orelj predvodio je domaćine s deset pogodaka, dok su Matko Vastl, Filip Carević i Marko Maganić kod gostiju skupili šest.