2.HRL Istok: izrazito efikasni Valpovka i Nexe 2, kao i Županja i Osijek 2 u međusobnom susretu

Vrlo efikasno 12.kolo odigralo se u 2.HRL Istok za rukometaše, a najzadovoljnija može biti vodeća trojka. Rukometaši Valpovke su u gostima kod LiPe upisali uvjerljivu pobjedu 28:39. Već u prvih nekoliko minuta susreta gosti su napravili osjetnu razliku, a iako su se domaćini borili kako bi preokrenuli vodstvo gostiju, 2 boda putuju za Valpovo. Najefikasniji kod LiPe je bio Roko Major sa 6 pogodaka, a za goste su strašne uloge odigrali Matija Bajer sa 13 pogodaka i Marko Bajan sa 10. U sljedećem kolu Valpovka dočekuje Borovo, a LiPa će odmjeriti snage sa Novom Gradiškom.

Oglas

Županja i Osijek 2 su odigrali vrlo efikasan i zanimljiv susret, a bolje su se snašli gosti te su osvojili nova 2 boda pobjedom 30:36. Iako su domaćini odigrali vrhunsko prvo poluvrijeme te su otišli na predah sa prednošću, u drugom dijelu susreta su se bolje snašli Osječani te su u posljednjih 10 minuta postigli čak 8 pogodaka i tako su preokrenuli susret u svoju korist. Vrlo efikasan kod Županje je bio Rafael Lovrić sa 10 pogodaka, a slično efikasnu utakmicu za Osijek je odigrao Patrik Begović koji je postigao 12 pogodaka. U Sljedećem kolu snage će odmjeriti Brod i Županja te Osijek i Feniks u gradskom derbiju.

Oglas

Nova Gradiška je na domaćem terenu ugostila rukometaše Feniksa te su upisali vrlo uvjerljivu pobjedu rezultatom 36:28. S obzirom da gosti u nijednom trenutku susreta nisu imali vodstvo na svojoj strani, jasno je koliko je dobra rukomet igrala Nova Gradiška te su vrlo lako upisali nova 2 boda u svoj bodovni saldo. Najefikasniji domaći rukometaš bio je Ante Marjanović sa 9 pogodaka, a goste je predvodio Ante Marković s čak 12 pogodaka. Sljedeće kolo donosi gostovanje za Novu Gradišku kod LiPe, a Feniksa u gradskom derbiju igra s Osijekom.

Oglas

Strašno efikasnu utakmicu su odigrali rukometaši Nexea protiv Broda te su upisali pobjedu 43:23. Od početka susreta pobjeda domaćina nije dolazila u pitanje, gosti su bili bez ikakve šanse u ovom susretu te su izgubili bez ispaljenog metka. Samo dvojica rukometaša kod Nexea nisu se upisali u strijelce, a najefikasniji su bili Patric Markanović i Tin Lovrić sa 6 pogodaka, a kod teško poraženih gostiju istaknuo se Josip Sarić sa 8 pogodaka. Sljedeće kolo donosi gostovanje za Nexe kod Slatine u derbiju kola, a Brod će ugostiti Županju.

Posljednji susret ovog kola odigrao se između Borova i vodeće Slatine, a gosti su upisali nova 2 boda pobjedom 21:31. Iako je Borovo vrlo neugodno na domaćem terenu, gosti su se od početka postavili autoritativno te vrlo sigurno odnose 2 boda kući. Najefikasniji kod Borova bio je Renato Luketić sa 5 pogodaka, a uvjerljive goste predvodio je Benjamin Hankić s čak 12 pogodaka. U sljedećem kolu Borovo će na gostovanje kod Valpova, a Slatina na domaćem terenu dočekuje Nexe.