2. HNL: Vukovar otvara u Dubravi, BSK i Cibalia domaćini

Jučer je obavljen ždrijeb 1. NL, odnosno 2. HNL koja će svoju premijeru u ovom formatu sa 12 klubova i “genijalnim” imenom imati 13. kolovoza.

Oglas

Novaci u ligi su Vukovar koji je ušao iz 3. HNL Istok te Hrvatski dragovoljac koji je ispao iz elitnog razreda hrvatskog nogometa, dok je preostalih 8 momčadi i prošle sezone igralo u drugom rangu. Nad čitavom pričom se nadvija i oblak sumnje jer je prilično upitno što će na kraju biti sa zaprešićkim Interom i hoće li uopće igrati ovu ligu, no ždrijeb je napravljen kao da hoće, a nadamo se da će tako i biti.

Oglas

Momčad Miroslava Bojka će tako debi imati u zagrebačkom predgrađu Dubravi gdje će je dočekati momčad Damira Milinovića koji je ovog ljeta preuzeo klupu Tim kabela. Preostala dva slavonska predstavnika su domaćini, ambiciozna Cibalia koju je preuzeo Tomislav Radotić i koja za sada djeluje odlučno u slaganju momčadi koja može u sami vrh sezonu otvara protiv Kustošije Dinka Jeličića. Dugopolje bi trebalo, a nadamo se i da hoće ugostiti Inter na otvaranju. Na Jarunu se igra susjedski derbi, Jerko Leko domaćin je Mati Neretljaku i njegovom Rudešu. Na Krimeju na početku nove sezone stiže Solin, Toni Golem dovodi svoju momčad u goste Orijentu kojeg će s klupe voditi isto tako novi trener, mladi i vrlo perspektivni Jure Srzić. Dino Babić i njegov BSK će sezonu otvoriti u Bijelom Brdu gdje kao prvi test dolazi prošlosezonski prvoligaš Hrvatski dragovoljac.

  1. kolo: Orijent 1919-Solin, Dubrava TK-Vukovar 1991, Jarun-Rudeš, BSK-Hrvatski dragovoljac, Cibalia-Kustošija i Dugopolje-Inter Zaprešić
Oglas

Detaljan raspored i satnica bit će određeni u nekoliko narednih dana.