14 milijuna kuna za obnovu stadiona u Vukovaru

Vukovar je posljednjih godina imao stadione koji su daleko čak i od pristojnog izgleda iako ima dva trećeligaša, zapravo najljepši teren u gradu imao je najmlađi klub – Mitnica. No, čini se da će vrlo skoro i Gradski stadion zasjati u novom ruhu jer gradonačelnik Ivan Penava najavljuje investiciju od čak 14 milijuna kuna!

Oglas

Jedan od tih kapitalnih projekata je i obnova Radničkoga doma u Borovu naselju u kojega će se preseliti Veleučilište Lavoslav Ružička. Vrijednost ove investicije je 75 milijuna kuna. Također, kroz nekoliko mjeseci kreće i obnova nogometnog stadiona u Vukovaru. Ovaj je projekt vrijednosti 14 milijuna kuna, a njegovim će dovršetkom cijeli kompleks, uz već postavljenu atletsku stazu, postati novi moderan atletsko-nogometni stadion – dio je poduže objave vukovarskog gradonačelnika o investicijama koje grad Heroja očekuju u vrlo skorom vremenskom periodu.

Oglas

Stadion je do ožujka ove godine bio u vlasništvu Republike Hrvatske i zaista je bio u vrlo lošem stanju, a nakon što je darovan Gradu krenulo se u proceduru za dobivanje EU sredstava za njegovu obnovu.

Oglas

Svaka investicija u sport ulaganje je u budućnost, u mlade i u zdravlje, a boljeg ulaganja od toga i nema. Nadamo se da će i ostali gradski i prigradski stadioni uskoro u obnovu i uređenje, a ova najava sjajno se slaže s onim što se događa u HNK Vukovar koji je na jesenas složenu sjajnu momčad ovog ljeta dodao još nekoliko vrsnih nogometaša, pa bi uz dobru momčad Vuteksa u Vukovaru ljubitelji nogometa zaista mogli uživati u dobrom nogometu, a uskoro i u uvjetima koji će biti za primjer.