12. pobjeda Filipa Hrgovića

U ranim nedjeljnim satima upisana je i 12. profesionalna pobjeda Filipa Hrgovića (12-0) koji je svladao Rydella Bookera (26-4), te na Floridi svom WBC međunarodnom pojasu dodao i IBF-ovu međunarodnu titulu.

Od prve se sekunde Hrgović postavio i dao do znanja tko će voditi glavnu riječ. Trpio je Booker teške udarce i u glavu i u tijelo od samoga početka meča, u drugoj rundi mu se čak i brojalo, a u pauzi između četvrte i pete su ga u njegovom kutu upozorili da jednostavno prima previše udaraca. Kao da su već tad osjetili da se bliži kraj i da možda nema smisla nastaviti meč…

Meč je prekinut početkom pete runde nakon što je sudac odlučio da je Booker primio previše snažnih udaraca u glavu, te da zbog njegovog zdravlja mora zaustaviti dominaciju našeg boksača.

“Prije svega, hvala Rydellu Bookeru što je prihvatio ovu borbu. On je veliki ratnik, imao je težak život i vratio se na ovaj visoki nivo. Skidam mu kapu. Mislim da mi je izvedba bila dobra, od početka meča sam kontrolirao ritam, bacao sam i pogađao puno udaraca i mislim da je sudac dobro postupio kada je prekinuo borbu”, glasila je prva Hrgovićeva izjava.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.