/U 10,00 sati kreće borba za svjetsku broncu S MAĐARIMA ZA POPRAVAK DOJMA I NOVU VELIKU MEDALJU
07-07-2019: WK Voetbal: Vrouwen Amerika v Nederland: Lyon

L+R

U 10,00 sati kreće borba za svjetsku broncu S MAĐARIMA ZA POPRAVAK DOJMA I NOVU VELIKU MEDALJU

Hrvatska – Mađarska, zadnji dan Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu. To bi mnogi potpisali, naveli i prije početka SP-a, ali u… finalu. Nažalost, kako našu, tako i Mađara bit će to ipak utakmica prije. U finalu su, ruku na srce momčadi koje su na ovom turniru u pravom trenutku bile bolje i sportski je to priznati. No, naše Barakude u subotu, 27. srpnja od 10.00 sati se i dalje bore za medalju. Za kolajnu koja bi nam bila sedma u nizu na svjetskim prvenstvima, za broncu s kojom bi kasniji 20-ak sati puta do Domovine ipak bili puno lakši, a ukupni dojam planetarne smotre s hrvatskog gledišta neusporedivo bolji.

– Vrijedimo, mislim da vrijedimo medalju – veli centar Luka Lončar uoči utakmice i dodaje.

– Psihološki će to biti jako teška utakmica, i Mađarima i nama. Možda nama i malo više jer su nas svi ovdje vidjeli kao favorite za naslov, ali Bože moj. Zato je sport lijep jer ne pobjedi uvijek onaj koji je možda nekom individualnom kvalitetom najbolji. To mora biti momčad. To moramo pokazati u bazenu.

Kapetan Andro Bušlje glasno je i jasno poručio.

– Sigurno da se možemo i moramo vratiti nakon polufinala, doći k sebi, ne smijemo potonuti jer bi to bilo ono najgore. Svaka medalja na natjecanju je veliki uspjeh, tako i bronca, pogotovo na Svjetskom prvenstvu. Znamo koliko vrijedimo i to samo moramo pokazati. Nadam se da ćemo osvojiti broncu i onda sretni ići doma.

Ljevoruki Xavi Garcia vrlo ispravno rezonira.

– Došli smo u polufinale, došli smo u krug četiri najbolje momčadi. To nije baš tako užasno loše. Unutra smo, još se uvijek borimo za medalju. Moramo ići po medalju i završiti turnir na najbolji način na koji možemo.

Konačno, čovjek pred kojim je možda i najteži zadatak. Pred njim i njegovim stožerom. Izbornik Ivica Tucak morao je u 48 sati koliko je između polufinala i sraza za broncu, momčad “podignuti” i rasteretiti, te pripremiti za Mađare.

– Pred nama je još uvijek svjetska medalja! Da, znamo da nije zlatna, nije ni srebrna, ali je medalja na Svjetskom prvenstvu. Nije smak svijeta. Da nam je lako, ne, nije! Ni nama u stožeru, a igračima najviše nije lako. Međutim, ja sam uvjeren da ćemo se znati podignuti, izvući onu pozitivnu energiju. Vidio sam u njima pozitivan stav čak već i nakon polufinala. Vjerujem da ćemo to znati pretočiti i u bazenu – rekao je izbornik Tucak.

___________________________________________________________________________

Hrvatska – Mađarska

Omjer na SP
7  3  1  3  58:62

Ukupan omjer
62   16   6   40   535:629

Raspored i satnica završnog dana SP

(07.00) Njemačka – Grčka, za 7. mjesto
(08.30) Srbija – Australija, za 5. mjesto

(10.00) HRVATSKA – MAĐARSKA, za treće mjesto (HTV 2)

(11.30) Španjolska – Italija, finale

Podijeli
  •  
  •  
  •