1. ŽNL BPŽ: U prvom proljetnom kolu Omladinac domaćin Croatiji iz Tisovca, Vinogorac na iskušenju u Slavonskom Šamcu!

Ovoga vikenda napokon kreće i proljetni dio prvenstva 1. ŽNL BPŽ. Lider ljestvice Omladinac Staro Topolje dočekuje šestoplasiranu Croatiju iz Tisovca, dok će Vinogorac na neugodno gostovanje u Slavonski Šamac. Tri su susreta zakazana u subotu, četiri za nedjelju, a svi susreti po rasporedu su u 15:30 izuzev susreta u Slavonskom Šamcu koji je na rasporedu u 18:00.

Oglas

Oglas

Prvo proljetno kolo svojim susretom otvorit će Budainka Kolonija i Slavonac Gunjavci/Drežnik. Domaćini u susret ulaze kao dvanaesta momčad prvenstva s četrnaest osvojenih bodova, dok je Slavonac prvi pratitelj lideru Omladincu s tri osvojena boda manje od lidera, ukupno 31. Istovremeno, na teren će izaći i posljednjeplasirani Sapci koji s jednim bodom iz trinaest susreta dočekuju u Garčinu četvrtoplasirani Slaven iz Ljupine koji s učinkom od sedam pobjeda, dva remija te četiri pretrpljena poraza zauzima četvrtu poziciju prvenstvenog poretka.

Oglas

Od 18:00 u Slavonskom Šamcu slijedi ogled domaćeg Graničara i gostiju NK Vinogorca. Graničar prije ovog susreta zauzima osmo mjesto poretka s osamnaest osvojenih bodova, dok je Vinogorac, koji ujedno ima i najbolju obranu lige sa samo sedam primljenih pogodaka, trenutno na diobi drugog mjesta sa trideset i jednim bodom, koliko ima i Slavonac (G/D).

Lider ljestvice Omladinac iz Starog Topolja s 34 boda na kontu, odnosno tri više od prvih pratitelja, u sklopu prvog proljetnog, četrnaestog kola u nedjeljnom programu ugostit će šestoplasiranu Croatiju iz Tisovca koja u proljetni dio prvenstva ulazi kao šestoplasirana momčad ljestvice s učinkom od pet pobjeda, tri neriješena ishoda i pet poraza. U susretu ekipa iz donjeg dijela poretka, trinaestoplasirana Batrina s osam bodova na kontu ulazi u susret s Amaterom iz Slavonskog Broda koji je s petnaest bodova trenutačno jedanaestoplasirani.

Prošlogodišnje prve dvije ekipe Prve ŽNL BPŽ-Istok, Zvonimir iz Donje Vrbe i Posavina iz Velike Kopanice, ove sezone u jedinstvenoj županijskoj ligi, uoči svoga međusobnog susreta u nedjelju pri sredini su prvenstvene ljestvice. Trenutačno su također susjedi na ljestvici, ovaj put na devetoj i desetoj poziciju uz razliku da Zvonimir uoči susreta ima bod prednosti (17) u odnosu na Posavinu (16). Nedjeljni program nastavlja se susretom ekipa iz gornje polovice ljestvice, domaće Mladosti iz Cernika i gostiju Sloge iz Jaruga. Mladost je trenutačno sedmoplasirana momčad prvenstva sa sedamnaest osvojenih bodova, dok je Sloga u jesenskom dijelu prvenstva skupila tri boda više, ukupno dvadeset.