1. ŽNL BPŽ: Najava 21. kola

Vikend pred nama donosi nova uzbuđenja u najjačoj ŽNL Brodsko-posavske županije. Neke momčadi tražit će nastavak svojih pobjedničkih nizova, dok će neki drugi tražiti iskupljenje nakon prošlotjednih neuspjeha. Raspored je odredio odigravanje triju utakmica u subotu, te preostalih pet u nedjelju.

Croatia Tisovac još čeka na svoju prvu pobjedu ovog proljeća, a dobru priliku imat će na svojemu igralištu u subotu u 17 sati kada im dolazi Omladinac (ST) koji je u odličnoj formi jer je vezao tri pobjede zaredom. U istom terminu Podcrkavlje će tražiti prekid negativnog niza od tri utakmice bez bodova. Na tom putu pokušat će im se ispriječiti gostujući Amater. Poslastica dana čeka nas u večernjem terminu u Slavonskom Šamcu gdje će domaći Graničar dočekati vodeću momčad prvenstva – Slavonac (G-D). Sigurno je da će domaćini biti silno motivirani da prirede iznenađenje i osvoje važne bodove u borbi za čvrstu sredinu tablice.

Nedjelja nam donosi derbi dviju momčadi na diobi šestog mjesta: Omladinac Vrbova ugostit će Mladost. Obje momčadi do sada skupile su po 31 bod i vezale su po tri utakmice bez poraza. U istom terminu očekuje nas još jedan okršaj direktnih konkurenata. Batrina će dočekati Gundince koji se nalaze na trećem mjestu i bježe im četiri boda. Nezgodno će biti Zvonimiru u Donjoj Vrbi kojemu dolazi Budainka Kolonija koja je u posljednja četiri kola skupila devet bodova i priželjkuje bijeg iz opasne zone. Slaven Ljupina nalazi se u zavidnoj situaciji ovaj vikend jer njihovi direktni konkurenti u tablici igraju međusobno, a njihova eventualna prosipanja bodova pokušat će iskoristiti pobjedom protiv Slavonca (BS), međutim to neće biti nimalo lako jer Slavoncu “gori pod petama” i sigurno je da će gosti dati i posljednji atom snage ne bi li doma odnijeli bodove.

Lista strijelaca:
25
Španić Zvonko (2 KU) (NK Slavonac Gunjavci-Drežnik)
16
Mulc Christian (1 KU) (NK Batrina)
Tukara Ilija (NK Gundinci)
14
Trčić Dorian (2 KU) (NK Slaven Ljupina)
13
Karavidović Zvonimir (4 KU) (NK Gundinci)
11
Furjanić Josip (1 KU) (NK Budainka Kolonija)
PALEŽNICA Srđan (NK Gundinci)