1. kolo 2. ŽNL VPŽ Istok: Standard započeo prvenstvo sa pobjedom 11:2!

Odigrano je svih pet susreta prvog kola Druge ŽNL VPŽ Istok! Najuvjerljivija pobjeda kola pripala je Standardu koji je svome protivniku uspio zabiti čak 11 pogodaka,  a pobjede u premijernom kolu osigurali su NK Munja, Zrinski iz Nove Bukovice, Dinamo Josipovo i Mladost 1930 iz Čađavice.

Izvor: HNS Comet
Oglas

Drugoplasirana ekipa iz prošle sezone, Zrinski iz Nove Bukovice ugostio je prošlosezonskog pobjednika 3.ŽNL Istok NK Plavi. Zrinski je obilježio prva tri boda prevođen hat-trickom Danijela Podmanickog, dva je gola nadodao Tomislav Kurtić ,dok je jedan gol od šest koji su postigli domaćini postigao Huber. Za NK Plavi u porazu 6:2 golove su postigli Kralj i Klepač

Oglas

NK Dinamo Josipovo, trećeplasirana momčad prethodnog prvenstva u sklopu prvog kola odmjerio je snage sa NK Grabićem. Domaćini su na kraju obilježili pobjedu rezultatom 4:2. Dinamo je došao u vodstvo putem Lukanića u devetoj minuti, da bi u 31. minuti prednost domaćina udvostručio Gracek. Tri minute potom gosti smanjuju na 2:1 putem Bejuka, a s tim rezultatom otišlo se i odmor. U šestoj minuti drugog poluvremena Beneš diže na 3:1, Kušen u 80-oj minuti diže prednost na tri razlike, dok je drugi gol za goste u 89. minuti susreta postigao Dugaja.

Oglas

NK Standard iz Nove Šarovke, četvrtoplasirani iz prethodne sezone, prve prvenstvene  bodove je tražio u srazu sa Ćeralijama, koje su sezonu završile stepenicu ispod svojih jučerašnjih suparnika. Na kraju susreta domaćini su slavili sa čak 11:2! U velikom slavlju čak pet pogodaka postigao je Zdenko Lončarek! Dvaput se u strijelce kod domaćina upisao Kristian Kokorić, dok su po jedan pogodak postigli Tušek, Makar, Benko i Nukić. Za goste su se u strijelce upisali Nikolić I Djordjević.

NK Munja u sklopu prvog kola ugostila je Mladost Bakić. Domaćini su do premijerne pobjede došli sa visokih 9:0. Josip Vida je sa tri gola predvodio domaćina u visokoj pobjedi, dok su mreže tresli i Mesinger, Rosan, Majetić, Stjepanović i Bošnjak, dok je premijerni gol na susretu autogol Sojke.

U Čađavačkom Lugu prvenstvo su svojim susretom otvorili NK Krčevina i Mladost 1930. Dario Car otvorio je mrežu gostiju u 40-oj minuti, dok je četiri minute kasnije Milorad Šipka izjednačio susret na 1:1, s kojim se otišlo i na poluvrijeme. Brozović je u osmoj minuti drugog poluvremena doveo goste u vodstvo, da bi u 63. minuti prednost na dva razlike povećao Mario Car. Andrej Rešetar postavio je konačnih 1:4 osam minuta prije kraja susreta.