1. HRL Žene: Zrinski iznenadio Dugo Selo, Bjelovar lako protiv Osijeka

U dva susreta 16. kola 1. hrvatske rukometne liga za žene, Zrinski je uz izravni  prijenos na SPTV iznenadio Dugo Selo 55 i nakon Podravka Vegete i Lokomotive Zagreb, nanio im treći poraz ove sezone. Bjelovar je pak, slavio u Osijeku i priključio se Dugom Selu i Splitu koji ima utakmica manje, na diobi 3. mjesta s 24 boda. 

Da bismo u Dugom Selu mogli imati uzbudljiv susret pa možda i iznenađenje, dalo se naslutiti već u prvoj četvrtini susreta. Poletni Zrinski iskoristio je slab ulazak domaćih rukometašica u susret i u 7. minuti poveo 2:5. Bio je to prvi signal upozorenja. Kada su u 15. minuti gošće otišle na 3:9, zvono za uzbunu oglasilo se na domaćoj klupi. Zrinski je bio u fantastičnom ritmu, igrao je kao u transu i nakon nove velike serije od 0:4 sedam minuta prije predaha, imao pomalo nevjerojatnih 5:13. Onda su Čakovčanke upale u crnu rupu, proigrao je domaći sastav, povezao pet pogodaka u nizu pa se na predah otišlo s podnošljivih 11:14. S nestrpljenjem smo stoga, čekali nastavak. I tu je iskustvo trenera Gorana Mrđena i njegovih igračica, a najviše Selene Milošević došlo do izražaja. Desetak minuta odigrale su pogodak za pogodak, čuvali razliku i čekali svoju priliku za novu seriju. Nervoza kod domaćina bila je sve veća. Baš kao i broj tehničkih pogrešaka. U 41. minuti Zrinski ponovno ima plus pet (16:21). Ali, Dugo Selo 55 se dakako ne predaje. Napokon uspijeva povezati nekoliko uspješnih napada i u 48. minuti dolazi na minus tri (20:23). I kada se očekivao dodatni pritisak, stiže nove velika serija pogrešaka, brzopletih udaraca, neizrađenih akcija i Zrinski to rutinirano kažnjava. Serijom od četiri pogotka zaredom u 51. minuti odlazi na sedam razlike, a to znači i da definitivno prelama susret. Mara Budić je imala 10 obrana. Po osam pogodaka dale su Josipa Bebek i Petra Dičak. Na drugoj strani Marta Kozjak je također imala 10 obrana. A prvi strijelci Zrinskog bile su Sara Krizmanić sa sedam, Kala Kosovac sedam i Selena Milošević šest pogodaka.

Samo uvodnih desetak minuta Osijek je parirao Bjelovaru. Gošće su prvu ozbiljniju razliku stvorile u 13. minuti kada su povele 5:9. Premda su Osječanke u jednom trenutku bile na minus dva, prave prijetnje za suparnice naime, nije bilo. Bjelovar je ponovno vrlo lako podigao nivo svoje igre pa u 18. minuti odjurio na plus šest (9:15). Domaće rukometašice su to do predaha uspjele smanjiti za dva pogotka, ali i minus četiri bio je veliki zaostatak jer im je obrana bila dosta slaba. Uostalom, primila je 18 pogodaka (14:18). Uz raspoloženu Karmelu Pokopac na vratima, Bjelovar je lako podigao svoju prednost na šest pogodaka u nastavku. I bez obzira na povremene bljeskove domaćeg sastava i mini serije pogodaka (tako su recimo u 53. minuti bile na 21:24), rutinski i iskusno odradile su Bjelovarke zadaću u drugom poluvremenu. Fenomenalna Karmela Pokopac skupila je na kraju čak 17 obrana. Ana Maria Gavrić bila je prvi strijelac pobjedničkog sastava s osam pogodaka. Kod domaćina po šest pogodaka postigle su Lea Hren i Dora Lacković.

1. HRL ŽENE: 16. KOLO
DUGO SELO 55 – ZRINSKI 25:30
OSIJEK – BJELOVAR 25:29

Izvor HRS