1. HRL Sjever: Vrlo važna pobjeda Slatine u derbiju kola, Đakovo sigurno na domaćem terenu

 

Oglas

Rukometna prvoligaška karavana stigla je i do svojeg 18. kola, a koje je odigrano ovoga vikenda. U derbiju kola rukometaši Slatine su napravili veću razliku nad Maksimirom, dok je Đakovo u slavonskom derbiju uzelo sigurna 2 boda.

Oglas

Savršen susret odigrali su rukometaši Slatine te su poprilično lako došli do 2 boda pobjedom 32:28 nad Maksimir Pastelom. Ovo je izrazito važna pobjeda za domaćine jer su na taj način pobjegli upravo Maksimiru na prvenstvenoj ljestvici te u miru mogu nastaviti lov nad Spačvom. Slatinu je do pobjede predvodio Ivan Repić sa 8 pogodaka, a pratio ga je Marin Greganić sa 7 pogodaka. Do nove pobjede stigla je i Spačva. Ovaj put je na gostovanju kod Metalca završilo 28:34 za Vinkovčane, koji i dalje suvereno drže vrh prvenstvene ljestvice. Do pobjede ih je predvodio standardno odlični Filip Mažurana sa 8 pogodaka, uz podršku izvrsnog Tina Kuže, koji je zabio 6.

Oglas

Požega je bila domaćin Rugvici, a u susretu u kojem domaćini nisu ispustili vodstvo, rezultat je na kraju na semaforu bio 33:30. Do vrlo lijepe pobjedu Požegu je predvodio odlični Vilim Gotal sa 10 pogodaka, a pratio ga je Marko Antunović sa 8. Slavonski derbi igran je u Đakovu, gdje je istoimeni domaćin slavio 36:28 nad Nexe 2. Više manje od samog početka Đakovčani su suvereno preuzeli konce igre, a pobjeda do kraja nije dolazila u pitanje. Ivan Vulić je odigran strašan susret te je bio prvo ime susreta sa 14 pogodaka. Viro-Virovitica nažalost dublje sve tone, ovaj put na gostovanju u Dugom Selu završilo je 36:29 za domaćina. Iskazao se Leon Dujmović sa 9 pogodaka, no to nije bilo dovoljno Virovitici da izbjegne novi poraz.