1. HRL Sjever: Vodeći trojac neporažen u sklopu 17. kola natjecanja

Ovog vikenda završeno je 17. kolo 1. HRL Sjever za rukometaše. Spačva Vinkovci, Slatina i Maksimir Pastela su kao vodeći trojac nastavili s pobjedama, dok je Požega na gostovanju u Našicama poražena.

Oglas

Maksimir je ugostio Đakovo te su pobijedili 34:26. Đakovčanima u ovom susretu nije pomogao ni dvojac Vulić-Edl sa po 5 pogodaka jer je domaćine do pobjede doveo raspoloženi Tin Baković sa 7 pogodaka. Nijednom gosti nisu vodili tako da je to podatak koji nam dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Spačva je na domaćem terenu nastavila s pobjedama, ovaj put je u Vinkovcima pao Čakovec rezultatom 42:24. Od početka je ovo bila vrlo jednosmjerna utakmica, a domaćine su do pobjede doveli Marin Božičević i Filip Mažurana sa po 7 pogodaka u mreži Čakovca.

Oglas

Nexe 2 je u slavonskom derbiju u Našicama ugostio Požegu te su ih svladali 33:29. U poprilično raspucanoj utakmici bolje su se snašli domaćini, iako su se gosti iz Zlatne doline nekoliko puta primaknuli rezultatski. Nexe je do pobjede predvodio nevjerojatni Karlo Jurić sa 13 pogodaka, dok gostima nije pomoglo 10 pogodaka standardno odličnog Šimuna Banovića. Virovitica i Slatina su odigrali još jedan slavonski derbi, a u odličnom dvoboju gosti su slavili 28:34. Teško je bilo za očekivati kako domaćini mogu Slatini napraviti neku štetu, no bio je ovo jedan jako zanimljiv susret koji je ipak u zanimljivoj završnici pripao gostima. Slatinu je do pobjede odveo odlični Marin Greganić sa 12 pogodaka, a Virovitici nije pomoglo ni 6 pogodaka dvojca Vrbančić-Moslavac.

Oglas