1. HRL Sjever: Spačva i Slatina sigurno do novih pobjeda, Požega slavila u derbiju

Do svojeg 16. kola stigla je i 1. HRL Sjever za rukometaše. Vodeći dvojac Spačva i Slatina nastavljaju s dominacijom, Požega je uspjela svladati trećeplasirani Maksimir, a poraze su upisali Nexe 2 i Virovitica.

Oglas

Mladi Našičani su gostovali kod Metalca, no nisu se dobro proveli jer su svladani 37:31. Odličan je bio Karlo Jurić kod Nexea s 9 pogodaka, no domaćini su bili izrazito dominantni te nisu dopustili da 2 boda napuste domaći teren. Viro-Virovitica je ugostila Vidovec te su pokušali uzeti bodove koji bi ih makar malo primaknuli predzadnjem mjestu, no gosti su slavili 27:30. Ivan Vrbančić je pokušao donijeti svojoj momčadi 2 boda sa svojih 6 pogodaka, no nije uspjelo. Još su ga pratili Vladimir Flanjak i Toni Smutni sa 5. Spačva je ovaj put gostovala kod Siska, a nova pobjeda (28:36) dovoljno govori koliko su Vinkovčani dominantni u ovoj ligi. Marin Božičević ih je predvodio sa 8 pogodaka, a pratio ga je Patrik Maroš sa 6.

Oglas

Novi slavonski derbi igran je u Slatini, gdje je istoimeni domaćin svladao Đakovo 29:24 u vrlo dobrom susretu. Skoro kroz cijeli susret su domaćini imali vodstvo, a do pobjede ih je predvodio više nego odlični Filip Mataija sa 11 pogodak. Đakovo je predvodio Ivan Vulić sa 7 pogodaka. Požega je na domaćem terenu u derbiju kola ugostila Maksimir, a nakon odličnih i raspucanih 60 minuta domaćini slave pobjedu 39:32. Iako je ovo bio na glasu kao derbi kola, odlična Požega nije dopustila gostima da se raspucaju u Grabriku. Od početka su domaćini vodili, a razlika je konstantno rasla. Do vrhunske pobjede predvodio ih je standardno odlični Šimun Banović sa 8 pogodaka, a s istim brojem pogodaka iskazao se i Marko Antunović.

Oglas