1. HRL Sjever: Porazi Požege i Nexea u gostima, Spačva bolja u slavonskom derbiju

Odigrano je 11. kolo 1. HRL Sjever kod rukometaša. Spačva i Slatina su igrali međusoban derbi, Nexe i Požega se s gostovanja vraćaju praznih ruku, a Đakovo je došlo do nova 2 boda. 

Oglas

Mladi rukometaši Nexea su gostovali u Vidovcu kod istoimenog domaćina te su izgubili 34:30 u vrlo efikasnom dvoboju. Dobro su Našičani krenuli u ovaj susret te su sredinom prvog dijela imali i lijepo vodstvo. Domaćin se nakon toga vraća u igru, preuzima vodstvo te do kraja utakmice drži isto, uz poneku prijetnju Našičana. Marko Težak je predvodio pobjedničku momčad sa 8 pogodaka, a s istim brojem pogodaka najbolji kod Nexea bio je Karlo Jurić.

Oglas

Dvije odlične momčadi, Spačva i Slatina, odigrali su međusoban dvoboj, a na kraju su u tijesnom susretu 2 boda izvukli domaćini pobjedom 24:22. Već se na početku susreta vidjelo kako će ovo biti vrlo tvrd dvoboj, broj pogodaka na semaforu se jednostavno nije povećavao. Ipak, Spačva do kraja susreta nije nijednom izgubila vodstvo te su ostvarili nove bodove koji ih drže na vrhu. Vinkovčane je predvodio dvojac Mažurana-Kuže sa po 5 pogodaka, a kod gostiju najefikasniji se pokazao Marin Greganić sa 7 pogodaka.

Oglas

Đakovčani su gostovali kod neugodnog Dugog Sela, a na kraju nova 2 boda idu za Đakovo pobjedom 29:34. Dugo Selo se pokazalo kao neugodan domaćin te su kroz cijelo prvo poluvrijeme imali vodstvo. U drugom dijelu Đakovčani su konsolidirali svoje redove te su velikim preokretom došli do zasluženih 5 pogodaka razlike. Standardno je odličan bio Mario Goluža kod Đakova te je s 12 pogodaka predvodio svoju momčad, a Zvonimir Deronja je za poražene zabio 7.

Sisak se u dvoboju s Požegom pokazao kao izuzetno neugodan domaćin te je slavio 27:22. Iako su Požežani odigrali odličan prvi dio te su na predah otišli s nerješenim rezultatom nakon konstantnog vodstva, u drugom dijelu se bude domaćini. Nisu imali Požežani rješenja za sisačke napade te tako 2 boda ostaju na domaćem terenu. Matteo Ražić je zabio 7 pogodaka za pobjedničku momčad, a poražene je predvodio Vilim Gotal sa 6 pogodaka.