1/8 finala: Dominik Milinković vs Veldin Karić

Posljednjeg četvrtfinalista doznat ćemo nakon dvoboja Dominika Milinkovića i Veldina Karića. Dominik je u prva dva kola “rutinski” slavio protiv Marka Vidakušića i Mile Krmara sa 54 i 55% osvojenih glasova. Veldin Karić je imao opakog protivnika u pretkolu, velikog Rudiku Vidu, no njegovi glasači su bili aktivni i s velikih 64% glasova ga odveli u 1/16 finala gdje ga je čekao Ivica Andričić. Bivši branič Kuzmice u dvoboju protiv Karića proveo se otprilike kao i ostali braniči na zelenom terenu, kao bos po trnju, ikona HNL-a je uzela 78% glasova! Vidjet ćemo može li ga zaustaviti jedan od najpoznatijih trećeligaških braniča..

Po završetku izbora legende birat ćemo najljepši klupski grb Slavonije i Baranje, pa svi koji planiraju prijaviti svoj klub neka se slobodno obrate na Facebook stranicu S-design za “osvježavanje” i uređivanje grba!

DOMINIK MILINKOVIĆ

Ovaj čovjek je Oriovački Totti, cijeli svoj igrački vjek proveo je u Orioliku. Nažalost nije se oprostio dostojno kako je trebao. Jer mu je posljednja utakmica u karijeri trebao biti oproštaj protiv HNK Hajduk ali je u prvenstvenoj utakmici zaradio zabranu igranja jer su mu gostujući navijači napali oca koje su njegov otac, čika Pavo(65) i on koji je preskočio ogradu uredno presložili i istukli cijelu navijačku skupinu.

Poznat je kao najveći kapetan i vođa koji je uvjek davo 300% od sebe i kad je on krenio jednostavno su morali svi za njim. Veliki vođa, čovjek i borac. Na terenu i izvan njega. Sigurno zaslužuje biti u ovoj rubrici legendi jer na nogometnom istoku nema tko ga nije upoznao. Naročito na terenima 3. HNL Istok gdje je bio strah i trepet suparničkim napadačima.

VELDIN KARIĆ

Najmlađi od velike četvorke iz Gornjih Koliba koja je nastupala za Marsoniju, te bratić braće Mujčin. Moglo bi se reći da je bio i najtalentiraniji, jer je već sa 17 godina debitirao za sarajevski Željezničar, ali je također bio i veliki nomad koji se nigdje nije dugo zadržao, osim u varaždinskom Varteksu, gdje je proveo najbolje dane svoje karijere. U početku karijere je na velike promjene utjecao i Domovinski rat, koji ga je zahvatio u Sarajevu, te je već bio predodređen za strijeljanje, ali ga je bivši trener spasio tako što ga je povukao sa sobom u Vojvodinu, odakle je vrlo brzo pobjegao natrag u Hrvatsku i zaigrao za Marsoniju, u koju se u još 2 navrata vraćao. Kao pravi nogometni nomad, i dalje nema mira te aktivno igra. S punih 45 godina je prošle sezone pomogao navijačkom Varteksu da osvoje naslov u 4. HNL, a trenutno nastupa za niželigaša Drava Kuršanec. S ukupno 75 golova u 1. HNL, zauzima 11. mjesto vječne ljestvice strijelaca.