1/16 finala: Tomislav Kovačević vs Igor Toth

Nakon što je rutinski odradio dvoboj u pretkolu Igor Toth će u prvoj rundi imati puno ozbiljnijeg suparnika, prije svega mlađeg od legendarnog Srdarevića, a također uz bitnu napomenu da Kovačević dolazi iz puno veće sredine – Županje pa je definitivno i puno veći broj simpatizera i potencijalnih glasača jer ipak se radi o ponajboljem nogometašu županjskog kraja, a zašto je legenda dovoljno govori njegov nadimak – BAJA!

Oglas

TOMISLAV KOVAČEVIĆ

Po mnogima najbolji nogometaš grada pod Savom. Pamti ga bezbroj nogometnih terena u Slavoniji i Baranji. Najveći trag je ostavio u Županjskom podneblju i Osječkoj okolici. Nogometni zanat je počeo stjecati u svom Graničaru gdje se kroz sve kategorije pokazao kao vrsan igrač i strijelac. Tijekom karijere je nastupao i za Olimpiju u kojoj je bio dio jedne od najboljih generacija tog osječkog velikana (Nikšić, Bajsić, Rendulić, Krpan, Popović, Horvat…). Za Cibaliu iz Vinkovaca je nastupio nekoliko puta, no nakon nesporazuma ne ostaje u klubu. Okušao se i u međunarodnim vodama kada je 96. otišao u Portugal no tamo se nije zadržavao. Sezone 95/96. u svom Graničaru osvaja 3. Mjesto u 2. Hnl sjever tj. 1.b ligi i dobiva nagradu navijača Graničara kao najbolji strijelac. Također je upisao nastup za reprezentaciju Osijeka protiv reprezentacije Zagreba 1993. godine. Ljudi će reći da je živio boemski, da je mogao postići puno, puno više. Neki čak kažu da je bio bolji od Davora Šukera. No kako mu i sam nadimak kaže on je ipak jedan jedini, neponovljivi, Baja!

Oglas

 

Oglas

IGOR TOTH

Igor Toth za sobom je ostavio veliku nogometnu karijeru, igrao je prvoligaški nogomet, a među drugoligašima je zaista odskakao pa se okitio i titulom najboljeg strijelca u 2. HNL. Popis klubova je impresivan, Osijek, Cibalia, Inker, Varteks, Slaven Belupo, Metalac, Đakovo… i sve govori o njegovom igračkom umijeću. Kao trener radi fenomenalan posao u Čepinu. Zanimljivo da je tamo stigao potpuno slučajno! Predsjednik Čepina je dao  rok direktoru da taj dan do 13h mora imati trenera, direktorov izbor bio je Mađarić, no ovaj je u tom trenutku bio u bolnici i nije se javljao na telefon, kako se primicalo 13h krenulo je “zivkanje”, Toth se prvi javio i već je isti dan bio na treningu sa svojom novom momčadi, a s obzirom na to kao čudo se čini činjenica da se tu “zabetonirao” i nakon 5 godina je u sedlu. Osim što postiže sjajne rezultate, Igor je poslovođa koji “štanca” igrače, proteklih godina iz Čepina je izašlo strašno puno sjajnih, prvoligaških igrača. A i oni imaju štošta reći o svom treneru, pa mnogi pamte njegove izjave, tipa “A joj teta Anice”, “”ne budi glup igrač, dodaj i napadni”, “rezultat nije važan, najvažniji je”, “ne budite debili, cijeli život učimo na svojim greškama, bolje je na tuđim”. Legenda!