1/16 finala: Milan Krmar – Dominik Milinković

Dominik Milinković u prvom je krugu izbacio pleterničkog trenera MArka Vidakušića, a sada se seli u Požegu gdje ga čeka prava legenda, “stroj” za proizvodnju sjajnih nogometaša Milan Krmar.

MILAN KRMAR

Milan Krmar rođen je 18. 04. 1956. u Vinkovcima. Igrao je nogomet u vinkovačkom Dinamu koji je tada bio član 2. i 1. lige tadašnje države, a početkom osamdesetih godina došao je u požešku Slavoniju u tadašnju Republlčku ligu (3. rang natjecanja u Jugoslaviji). Kako je tu upoznao buduću suprugu ostao je živjeti u Požegi i po završetku igračke karijere te se počeo baviti trenerskim poslom. Nakon Slavonije nogomet je igrao i u pleterničkoj Slaviji. Trener je već više od 30 godina, a radio je u brojnim klubovima : Slavonija (Požega), Slavija (Pleternica), Lipik, Kutjevo, Požega, Sloga (Trenkovo). Najveći trenerski trag ostavio je u požeškim klubovima : Slavoniji i Požegi. Iako je dugi niz godina bio i trener prvih momčadi najbolje se snalazi u radu s mladima kojima odlično prenosi svoje ogromno igračko iskustvo kao i veliko nogometno znanje. Izuzetno je strpljiv trener koji odlično mladim nogometašima ugrađuje elementarnu tehniku i pomaže u svladavanju prvih i najvažnijih nogometnih koraka. Brojni njegovi igrači završlli su i u prvoligaškim klubovima i mladim reprezentacijama (Nevio Berdi, Krešimir Brkić, Mario Darmopil, Žarko Njegovanje ). Uvijek nasmijan, pristupačan, a i na pragu 64. godine izgleda kao mladić. Od 01. 08. 2017. je voditelj omladinskog pogona Nogometnog kluba Požega gdje i trenira najmlađu kategoriju limača (uzrast 6 – 8 godina) i kategoriju starijih pionira (igrači stari od 12 – 15 godina). 

DOMINIK MILINKOVIĆ

Ovaj čovjek je Oriovački Totti, cijeli svoj igrački vjek proveo je u Orioliku. Nažalost nije se oprostio dostojno kako je trebao. Jer mu je posljednja utakmica u karijeri trebao biti oproštaj protiv HNK Hajduk ali je u prvenstvenoj utakmici zaradio zabranu igranja jer su mu gostujući navijači napali oca koje su njegov otac, čika Pavo(65) i on koji je preskočio ogradu uredno presložili i istukli cijelu navijačku skupinu.

Poznat je kao najveći kapetan i vođa koji je uvjek davo 300% od sebe i kad je on krenio jednostavno su morali svi za njim. Veliki vođa, čovjek i borac. Na terenu i izvan njega. Sigurno zaslužuje biti u ovoj rubrici legendi jer na nogometnom istoku nema tko ga nije upoznao. Naročito na terenima 3. HNL Istok gdje je bio strah i trepet suparničkim napadačima.