1/16 finala: Krešo Poleti vs Mirko Filipović

Mirko Filipović je jedan od favorita ovog izbora, ogromno ime u svjetskim razmjerima, čovjek kojeg svi znaju i čovjek koji je mnogima uzrokovao puno neprospavanih noći. U 1/16 finala protivnik mu je jedan od ikona HNL-a, čovjek koji često nalazi svoje mjesto u objavama Nogometnih ikona, a to je najbolji dokaz da si – ikona.

Oglas

KREŠO POLETI

Oglas

Poznati nogometni stručnjak svoga kraja, igrao za Čakovec, Hrvatski dragovoljac, Kamen Ingrad, NK Lipik, NK Slavonija i NK Kaptol. Bio je reprezentativac Hrvatske u mlađim kategorijama. Bogatu karijeru nastavlja kao trener u klubovima NK Lipik, NK Dinamo Vidovci  i NK Kaptol. S Lipikom postaje županijski prvak te prvak tada 4. lige i  ušao u  3. HNL. Ekipu NK Dinamo Vidovci doveo do naslova županijskog prvaka, a isto je učinio i sa Slavonijom s kojom je osvojio naslov prvaka 1. ŽNL, zatim i 3. HNL i osvojio županijski kup. Te onu najvažniju i najvrjedniju titulu sa svojim matičnim klubom iz kojeg je potekao donio je nakon dugih 29 godina u Kaptol, a godinu poslije toga je i obranio. Za te dvije titule je nagrađen i nagradom za najboljeg trenera sezone u Sportalovom izboru po glasovima kolega trenera. Zapažen je nastup kao trenera – igrača u Nk Lipiku u natjecanju Hrvatskog kupa s HNK Hajduk Split u Lipiku 23.9.2009. gdje ej Lipik bio nadomak senzacije i izbacivanja splitskog velikana, no nakon velikog vodstva ipak su Bili u nastavku preokrenuli.

Oglas

Klubovi u karijeri: Čakovec, Kamen Ingrad, Hrvatski dragovoljac, Nk Slavonija, Nk Kaptol, Nk Lipik

MIRKO FILIPOVIĆ

Ikona sam po sebi, nekakvo predstavljanje je možda i suvišno. Najbolji hrvatski borac svih vremena, jedna od najvećih legendi borilačkog sporta. Iz Privlake je stigao na vrh svijeta, osvojio je pojase u Prideu, u K-1 i IGF-u. Borio se u nekim od najboljih borbi svih vremena, a ona koja je i dalje svim ljubiteljima slobodne borbe broj jedan je njegov meč protiv strašnog Fedora. Mirko je osim kao ponajbolji borac svih vremena poznat i kao strašno zanimljiv lik, pa je praćenje njegovih objava na društvenim mrežama i nakon završetka karijere vrlo popularna zabava za ljubitelje slobodne borbe.