1/16 finala: Katica Ileš vs Nevio Berdi

Nakon što je kao i u igračkoj karijeri bila uspješna i u prvom krugu našeg izbora, legendarnu osječku rukometašicu Katicu Ileš u 1/16 finala čeka novi nogometaš, nakon Armina Mašića pritivnik joj je Nevio Berdi.

Oglas
KATICA ILEŠ

Katica Ileš, mnogima poznata i po imenu od milja – Kaja, rođena je 1946. godine, najbolja je slavonsko baranjska rukometašica svih vremena, prva Osječanka koja je nastupila na Olimpijskim igrama, a odmah se na njima i domogla srebrne medalje u dresu reprezentacija bivše države. Bilo je to na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi. Katica je svoje sportske godine provela u Osijeku, sa ŽRK Osijekom je ostvarila brojne zapažene rezultate, 4 puta osvojile su Kup Jugoslavije te dva puta europski Kup pobjednika kupova. U reprezentativnom dresu nastupila je čak 201 put, a osvojila je svjetsko srebro 1971. godine, a dvije nakon toga i najsjajnije odličje. Riječ je o pravoj sportskoj divi koja je nakon karijere nastavila s prenošenjem znanja na mlađe djevojke, a kao priznanje za sve što je u sportu učinila 1999. godine primila je Državnu nagradu za šport Franjo Bučar. 

Oglas
NEVIO BERDI

Nevio Berdi rođen je 1977. godine u Požegi u kojoj je i ostavio najdublji sportski trag iako je jeo i prvologaški pa i internacionalni nogometni kruh. Nevio je nastupao za Hrvatski Dragovoljac iz Sigeta u 1. HNL , nosio je dres Kamen ingrada, te jedan period karijere proveo u Koreji. Ipak, status legende zaradio je u plavom dresu požeške Slavonije kojeg je godinama s ponosom nosio, nizao odlične partije, a uz kvalitetne igre isticao se uvijek pravim sportskim ponašanjem čime je uvijek bio pravi uzor onim mlađima koji su dolazili nakon njega u momčad. S tim je poslom i nastavio, danas radi u školi nogometa i prenosi svoje bogato iskustvo i veliko znanje nekim novim gneracijama. Skupio je Nevio i 5 nastupa za U-21 reprezentaciju, a o kakvom je talentu riječ svjedoči i “cener” na leđima u momčadi u kojoj su igrali Bišćan, Šokota, Balaban.. S obzirom na talent definitivno te silne godine provedene u svojoj Slavoniji još mu više daju na težini u izboru legende, svoj klub je uvijek stavljao ispred svega!

Oglas