1/16 finala: Ivica Andričić – Veldin Karić

U 1/16 finala ždrijeb je spojio dva nogometaša koja su karijere provela na suprotnim stranama terena, Veldin Karić napravio je fantastičnu karijeru pred suparničkim vratima, dok je Ivica Andričić čitavu karijeru proveo u svojoj Kuzmici primarno branivši svoj gol.

Oglas

IVICA ANDRIČIĆ

Oglas

Ivica Andričić Mrki, rođen je 22.veljače 1977.godine, u selu zvan el capitano u svojoj nogometnoj karijeri 1994. – 2019. nastupao je za samo jedan klub. 25 godina igranja u jednom klubu. Totti, Maldini, Iva i tu popis staje. Nema puno takvih likova. El capitano je dao sebe za klub s kojim je uzeo četiri naslova prvaka i pokazao kako se voli svoje selo u kojem je dobio i ulicu. El capitano je dolazio na utakmicu odakle god je radio, a najviše pamtimo dolaske stopom iz Zagreba, te iz trgovine kad ju je zatvarao u pola smjene zbog utakmice. O radu oko kluba nema potrebe trošiti riječi nego samo pogledati travnjak našeg stadiona. Čak je i majstor za travnjak iz Leicester Citya trazio savjete od našeg Mrkija. Što se tiče igre, posebno pamtimo njegove centarsuteve kojih bi se posramili i najbolji bekovi svijeta, kao primjerice Massimo Oddo i Luca Antonelli, članovi AC Milana iz generacije 06/07. Često su ti ubačaji bili kobni, posebice za dokučivače lopti ili neke nesretne ljude koji su odlučili ostati doma kad je utakmica pa bi im ta lopta došla u dvorište kao podsjetnik da se na utakmice na našu Arenu svjetlosti mora doći. Velika volja, borbenost i srčanost krasili su našeg kapetana na svakom treningu, svakoj utakmici i to je ono što bi svaki mladi čovjek ili dečko koji trenira nogomet trebao naučiti od njega. Ustrajnost i želja da cijelog sebe ugradi u nešto, ne samo u nogometu, nego i u životu. Možemo biti sretni što smo imali Ivu, kao i još neke druge u našem klubu, koji su nas naučili kako trebamo postupati u životu i u nogometu. Sad je red na nama da pokušamo takav stav, pristup i ponašanje prenijeti na nove generacije.

Oglas

VELDIN KARIĆ

Najmlađi od velike četvorke iz Gornjih Koliba koja je nastupala za Marsoniju, te bratić braće Mujčin. Moglo bi se reći da je bio i najtalentiraniji, jer je već sa 17 godina debitirao za sarajevski Željezničar, ali je također bio i veliki nomad koji se nigdje nije dugo zadržao, osim u varaždinskom Varteksu, gdje je proveo najbolje dane svoje karijere. U početku karijere je na velike promjene utjecao i Domovinski rat, koji ga je zahvatio u Sarajevu, te je već bio predodređen za strijeljanje, ali ga je bivši trener spasio tako što ga je povukao sa sobom u Vojvodinu, odakle je vrlo brzo pobjegao natrag u Hrvatsku i zaigrao za Marsoniju, u koju se u još 2 navrata vraćao. Kao pravi nogometni nomad, i dalje nema mira te aktivno igra. S punih 45 godina je prošle sezone pomogao navijačkom Varteksu da osvoje naslov u 4. HNL, a trenutno nastupa za niželigaša Drava Kuršanec. S ukupno 75 golova u 1. HNL, zauzima 11. mjesto vječne ljestvice strijelaca.