1/16 finala: Frane Vitaić vs Dalibor Antolić

Još jedan par u šesnaestini finala čiji su dionici već odradili uvodnu borbu pretkola i plasirali se u prvu rundu. Obojica svojevrsne legende no ovaj tekst Frane Vitaića doista dira u srce – uvjereni smo da ima i Stjepanov glas negdje gore s nebeske tribine!

Oglas

FRANE VITAIĆ

Frane Vitać nije domaći dečko, rođen je1982. godine 678 kilometara dalje od Vinkovaca, u Splitu, ali kao da je rođeni vinkovčanin. Na istok Hrvatske došao je 2006. godine u NK Osijek, gdje se zadržao samo jednu sezonu, da bi 2010. obukao dres Cibalije. Nakon tri godine ponovno je otišao u Osijek, a 2015. vratio se u Cibaliju. Trenutno je pomoćni treneru drugoligaša HNK Cibalije. Ono što ga je prvenstveno vezalo za slavonsku ravnicu je supruga Sandra, koju je upoznao nakon dolaska u Osijek. Danas Frane i Sandra žive sa dva sina u Ernestinovu.

Oglas

Frane je ostao vjeran nebesko- plavima i kad su došla teška vremena. I zato je rastanak bio poseban. U posljednjoj trećeligaškoj utakmicu izišao je iz igre u 37. minuti, I to je simbolično, jer oprostio se od igračke karijere u 37. godini. Na rubu suza otpozdravljao je gledateljima na istočnoj i zapadnoj tribini, koji su se ustali i gromoglasnim pljeskom ispratili kapetana. O Frani iz svlačionice ćete čuti samo dobro, veliki prijatelj i motivator, a za ovu kandidaturu donosimo i jednu priču iz svlačionice iz vrmena kad se Cibalia borila za ostanak u 1. HNL.

Oglas

„Prije nego će trener Pacult dobiti otkaz imali smo sastanak, svatko je rekao ponešto, ali nekako se osjećalo da smo razbijena vojska. Totalno na dnu, bez vizije i ideje kako se iščupati iz svega. Tada je palicu preuzeo igrač kojemu to i doliči, kapetan. Izrekao je par klasičnih rečenica koje iskreno nisu, po licima suigrača, nikoga posebno dirnule, jer smo imali već takvih sastanaka.
Međutim, tada se događa najemotivnija stvar koju sam ikada doživio u svlačionici neke ekipe. Frane ustaje, uzima majicu sa Stjepanovom slikom i kreće objašnjavati da voli Cibaliju i zbog tog zlatnog dečka koji je svu svoju ljubav uputio bas prema svjetlo plavoj boji. Rekao je da mi ostajemo u ligi jer imamo anđela koji lebdi u našoj svlačionici, lebdi nad stadionom i nad nama. Da je to naš 12 igrač. Tog trenutka, pogledavši većinu momaka, svi su se skrivali da se ne vide suzne oči njihove. Tada sam, kao i svi ostali, znao da mi imamo prvoligaša. Tada je vjera ponovno vraćena i nema slučajnosti u životu, nije Frane slučajno jučer ušao, zabio i nakon toga otišao do mjesta s kojeg nas Stjepan pratio, ne.
Naš 12. anđeo je bio tamo i čekao svoga kapetana“

 

DALIBOR ANTOLIĆ

Dalibor Antolić- Bebe ima 39 godina (04.12.1980), a igrao je i naravno da još uvijek igra na poziciji napadača. Nogometni čarobnjak koji prkosi vremenu! Sad već polako vremešni nadaleko poznati napadač svoju karijeru je započeo još davne 1986 god u NK Osijek! Stadionski klinac u to vrijeme zvani “cener”odrastao u stadionskom naselju doslovno bašča na bašču sa prvim pomoćnim terenom gradskog vrta! Nogometna lopta mu je od doslovno pelena bila u nogama! Njegov nogometni put je logično i započeo u klubu s bašče i tamo je pokazao izniman talent za postizanje golova! Trpao je i trpao do kadeta protivničke mreže sve do puberteta, a onda ga je nedisciplina odvela na drugu stranu! Amaterski nogomet – gdje ostavlja ogroman trag! Strah i trepet svih stopera i vratara do druge lige! Njegovo vrijeme je stalo,stalo u ludim dvadesetima! Jednako zabija kao i sa 16 god kad je stigao u Nk Vardarac iz Vardarca i tamo po prvi puta okusio seniorski nogomet! Naravno kako priča ne bi bila upotpunjena potrudio se i oženio Vardarčanku s kojom i danas živi u Vardarcu gdje je i trener u omladinskom pogonu i svojim trudom, zalaganjem, znanjem je primjer i idol svih klinaca kluba, a i šire! Kolika je njegova ljubav i strast prema tom sportu govori činjenica da je imao i velikih srčanih problema prije nekoliko godina, a to umjesto da ga već onda u godinama spremi u mirovinu još ga više motivira! Zabijao je on i prvoligašima (Slaven Belupo u dresu Nk Borca Kneževi Vinogradi), izbacivao svojim golovima BSK Bijelo Brdo u kupovima, Suhopolju itd!  Uz nogometno znanje krasi ga izniman smisao za humor! Ma ovako bih mogli do jutra – jedan je BEBE! SVI PRAVI  POZNAVATELJI NOGOMETA U OVOJ NAŠOJ ŽUPANIJI ZNAJU TKO JE DALIBOR ANTOLIĆ-BEBE!