1/16 finala: Davor Burcsa vs Josip Milardović

Josip Milardović je rutinski odradio posao protiv velikana i jednog od najboljih veznih igrača svoje generacije Bože Gele, a u prvom kolu ga očekuje puno izazovniji protivnik. Davor Burcsa i Josip Milardović imaju veliku poveznicu – vjernost vinkovačkom nebeskoplavom dresu pa će slični simpatizeri i glasači imati veliku dvojbu kome dati glas i koga pogurati u osminu finala našeg izbora za najveću legendu slavonsko-baranjskog sporta.

Oglas

DAVOR BURCSA 

Davor Burcsa je rođen  14.08.1979. godine u Osijeku, a u rodnom gradu je i započeo nogometnu karijeru. Kroz sve selekcije osječkog prvoligaša došao je do prve momčadi, no kao mlad vratar nije dobio priliku stati na gol nego je poslan na posudbu u Zadar. Kada se nakon 2 godine kaljenja vratio među Bijelo plave, ponovno ga je dočekala klupa i samo 13 nastupa u 3 sezone. Godine 2005. odlazi u Cibaliju, odmah zarađuje mjesto među vratnicama i u sljedeće 4 godine brani na vrhunskoj razini, a svojim pomalo specifičnim stilom je privukao pažnju na sebe. U današnje vrijeme teško da bi se netko odlučio na toj razini na gol staviti vratara od 182 cm, no Davor je taj nedostatak ispravljao odličnim postavljanjem i vrhunskim refleksom. Nakon Cibalije karijeru je nastavio u Pomorcu iz Kostrene, nakon čega se vraća u Slavoniju, najprije u Bobotu, zatim Vukovar 91’ i konačno u Elektru gdje je još uvijek registriran i gdje je upisao svoju za sada posljednju utakmicu. Naravno, nogomet je Davorova prošlost, ali i budućnost jer se odlučio i na trenerski poziv pa s mladim vratarima radi u Hypo limaču. 

Oglas

 

Oglas

JOSIP MILARDOVIĆ

Josip Milardović je rođen 10.01.1982. u Odžaku, a kroz bogatu karijeru je igrao za Osijek, Belišće, Međimurje, Cibaliju, Slaven Belupo, Guandong Sunray Cave, NK Inter Zaprešić, T-Team, NK Đakovo Croatia, NK Torpedo Kuševac. Cigo je imao reprezentativne nastupe, a 1997.godine je počeo trenirati nogomet u NK OSIJEK u mlađim uzrastima ( dvije godine u kadetima i dvije godine u juniorima). Nakon toga je potpisao profesionalni ugovor sa istoimenim prvoligašem u trajanju od četiri godine. Prvu godinu je odradio u drugoligaškom klubu NK BELIŠĆE s kojim se borio za prvo mjesto. Dok je bio na posudbi odslužio je i vojsku. Nakon isteka posudbe vratio  se u NK OSIJEK i izborio standardno mjesto u prvih 11 igrača i  nastavio igrati sljedeće tri godine. Dobrim igrama izborio je poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske – U21 s kojom je bio i na  Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2004. godine. Nakon isteka ugovora NK OSIJEK mu je ponudio produljenje ugovora na još dvije godine što je i prihvatio. Istekom te dvije godine ugovora odlazi u NK MEĐIMURJE za koji igra godinu dana. Nakon godinu dana igranja i ispadanja u drugu ligu,odlučio se ponovo za prvoligaša i to HNK  CIBALIA te potpisuje ugovor na dvije godine koje odrađuje do kraja, a klub dolazi do svog povijesnog uspjeha – osvajanje 3. mjesta u 1.HNL i plasman u Europu. Poslije toga potpisuje ugovor sa NK SLaven Belupo na dvije godine, ali nakon dobrih igara napušta klub nakon godinu i pol dana i odlazi put Kine u Kinesku ligu. Vraća se nakon pet mjeseci i potpisuje ugovor na godinu dana sa NK INTER ZAPREŠIĆ. Poslije isteka ugovora opet se vraća u HNK CIBALIU i potpisuje ugovor na tri godine, ali nakon samo godine dana opet napušta Hrvatsku i odlazi put  Malezije gdje potpisuje ugovor na 10 mjeseci i odrađuje ga do kraja. Ponovni povratak se dogodio u Hrvatsku i to u HNK ĐAKOVO CROATIA i provodi godinu dana u tom trećeligašu. Nakon toga prelazi u TORPEDO IZ KUŠEVCA koji se natječe u prvoj županijskoj ligi gdje nakon kraćeg vremena postaje i trener. Uspješnim vođenjem NK Torpeda i osiguravanjem njegova plasmana u viši rang skrenuo je pozornost na sebe kao trenera te ubrzo dobija poziv trećeligaša HNK ĐAKOVO CROATIA. Trenutno je trener NK Zrinski iz Jurjevca koji se natječe u 3. HNL Josip Milardović je vlasnik UEFA B licence, a  trenutno polaže za UEFA A licencu za koju je položio 3. modul