1/16 finala: Anto Obućina vs Ivo Marić Blekić

Sljedeći par šesnaestine finala je dvoboj legende pleterničke Slavije i Graničara iz Bučja Ante Obućine i Ive Marića Blekića, legende srijemskog nogometa s čitavom vojskom klubova čije je boje branio.

ANTO OBUĆINA
Oglas

Svoje sportsko djelovanje započeo je 1994. godine u NK »Slavija« Pleternica u kojoj je ostao kao igrač sve do 2011. godine. U međuvremenu je postigao UEFA »B« trenersku licencu. Od 2006. do 2011. godine aktivno je djelovao kao predsjednik i trener MNK »Graničar« Bučje. U natjecateljskoj sezoni 2011./2012. imenovan je pomoćnim trenerom NK »Slavija« Pleternica te je surađivao s Predragom Samardžijom i Daliborom Bognarom. Istovremeno je kratko djelovao kao senior u NK »Graničar« Zagrađe. Po reaktivaciji NK »Graničar« Bučje u ljeto 2012. godine prelazi u redove svojega rodnoga kluba s kojim je u natjecateljskoj sezoni 2016./2017. kao prvak Treće županijske nogometne lige izborio plasman u viši rang. Nakon dvogodišnjega natjecanja u Drugoj ligi s Klubom ulazi u elitnu Prvu ligu. Dana 21. srpnja 2019. godine instaliran je trenerom – igračem matičnoga Kluba. U NK »Graničar« Bučje ističe se marljivim radom u vođenju seniorske momčadi, izrazitim pedagoškim i psihološkim pristupom u odnosu s igračima, profesionalnim komunikacijskim vještinama, nogometno znanje i životno iskustvo vrlo dobro prenosi na mlađe generacije te na njih djeluje osobito vlastitim primjerom. Izvrsno surađuje s Upravom i ostalim sportskim djelatnicima Kluba.

IVO MARIĆ BLEKIĆ
Oglas

Ivo Marić-Blekić – Čićo je rođen u susjednoj BIH 12. 08. 1970. Bio je prvak liga s NK Slavonac Komletinci, NK Lovor Nijemci i NK Meteor Slakovci, osvojio je niz pehara za najboljeg igrača i strijelca na malonogometni turnirima diljem cijelog Srijema i Slavonije, a niz klubova za koje je nastupao je impozantan: NK Lipovac, Meteor- Slakovci, Lovor- Nijemci, Polet- Donje Novo Selo, Bosut- Apševci, Mladost- Vođinci, Slavonac- Gradište, Slavonac – Komletinci, Zrinski- Tordinci, Mladost Cerić 2. hrvatska nogometna liga. Legenda srijemskog nogometa Ivo Marić Blekić je uistinu veliki igrač i veliki sportski radnik. Ivo je promijenio 11 klubova i u svakom su ga zapamtili kao velikog igrača. Iza njega su velike utakmice i veliki uspjesi gurao je Mladost Cerić kroz 2.HNL,osvajao naslove prvaka sa Komletincima i Lovorom, a veliku stvar je napravio u Meteoru iz Slakovaca kad je u zadnjem kolu u Gunji pobjedonosnim golom donio Slakovcima naslov prvaka 2. Županijske lige. Osim igračkih uspjeha i izvan nogometnih terena Ivo je uvijek bio spreman pomoći. Kao zaposlenik policije bio je sudionik akcije ” 12 redarstvenika”, preživio je akciju koju nažalost 12 njegovih kolega nije uspjelo preživjeti.
Najviše uspomena i najviše u svojoj karijeri je dao za svoj Lipovac. Sa 44 godine kad je Lipovac skupljao igrače i nažalost našao se u teškoj situaciji bez i malo dvojbe obukao je kopačke, zaigrao i pomogao mladima i svom Lipovcu. I dan danas je registriran igrač i spreman je u 50-toj godini obuci kopačke ako to bude njegovom voljenom Lipovcu potrebno. Zadnje tri godine je predsjednik NK Lipovac i ima zapažene rezultate.
S većinom momaka mlađim od 20 godina i većinom igrača iz Lipovaca i Apševaca napravio je odlične rezultate i odličnu klapu. Lipovac je u tom vremenu bio viceprvak 3.ZNL i odigrao strašnu sezonu, a posebno se pamti utakmica protiv Hajduk Mirka iz Mirkovaca koju su mladi momci nažalost pod tremom poklekli i izgubili 1-0,ali se pamti taj dan kad je u Lipovcu na igralištu bilo skoro 250 gledatelja, odlična atmosfera,a sve zahvaljujući Ivi Marić-Blekiću i svim igračima NK Lipovca koji su ginuli cijelu sezonu za taj klub i publika je sve to prepoznala. Ovu sezonu igraju 2.ZNL VK i s vjerojatno najmlađom ekipom i igračima iz svog sela i susjednih Apševaca guraju odlično i trenutno su na 5.mjestu s 23 boda. Uspješno je organizirao Plavu noć i veliku proslavu zbog ulaska kluba u 2. županijsku ligu što mnogim predsjednicima prije njega nije uspjelo i na kojem je bilo cijelo selo i dobro se zabavili i poveselili. Ivo Marić Blekić veliki igrač srijemskog kraja, veliki čovjek iza kojeg su velike utakmice, čovjek koji je svojim zalaganjem i uz pomoć igrača i simpatizera kluba vratio žar nogometne igre u voljeno mjesto i ne misli na tome stati.
I nakon 35 godina karijere ima još jednu želju da NK Lipovac bude prvak 2. ŽNL i da se vrati gdje mu je mjesto u 1. ŽNL i da obuje kopačke i zaigra u napadačkom tandemu sa svojim sinom Mateom. Naravno u 1. ŽNL.