/Župan Ivan Anušić primio mlade sportaše ŠKOLSKI SPORT
prijem-zupanija-v

Župan Ivan Anušić primio mlade sportaše ŠKOLSKI SPORT

VALPOVO Pred kraj prošle kalendarske godine, 22 prosinca 2017., župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, primio je predstavnike školskih sportskih društava, sportskih klubova i sportaše naše županije koji su ostvarili značajniji rezultat na državnoj ili svjetskoj razini u prošloj godini.

Među inima našlo se i Školsko sportsko društvo “Jovalija” iz Osnovne škole Matija Petar Katančić iz Valpova s dva plasmana na državno natjecanje, osvojenim prvim mjestom iz rukometa u kategoriji 5. i 6. razreda i gimnastike – dječaci sa osvojenim trećim mjestom. Župan je uručio prigodne nagrade za ostvarene rezultate predstavnicima klubova, društava i sportašima te im se zahvalio za predstavljanje naše županije i države na natjecanjima, i poželio im sreću u daljnjem radu i natjecanju.

-Sport ne znači samo odigrati ili pogledati utakmicu, šutnuti loptu nego je način odgoja, način života koji je vrlo potreban jer su danas pred mladima mnogi izazovi od ulice, droge, duhana i interneta do svega što današnje vrijeme čini lošijim od ranijeg, rekao je tom prilikom župan Anušić.

-Takvo stanje možemo prevladati privlačenjem mladih u sport. Čak i ako zakaže obitelj, društvo i škola, sport može jako puno pomoći i izvesti te mlade ljude na pravi put. Zato je bitno djecu od najmlađe dobi upućivati u sport, ali ne načelno i riječima nego stvoriti uvjete da se svi mogu baviti sportom. Upravo na tom planu mi ćemo se posebno potruditi – rekao je župan Anušić te uručio priznanja sportašima koji su ove godine postigli posebno zapažene rezultate.

-Najuspješnijim ŠSD je proglašeno Školsko sportsko društvo “Filipović” iz Osijeka, dok smo mi bili drugo najuspješnije školsko sportsko društvo u našoj županiji. Ove školske godine se nadamo prvom mjestu u kategoriji najuspješnijih školskih sportskih društava, rekao nam je ravnatelj Dalibor Košutić koji je sudjelovao na svečanom prijemu. Uz njega, na prijem kod župana su išli: Zlato Ištvanović kao trener gimnastičara, Karlo Tivanovac predstavnik rukometaša, Domagoj Gvozdić predstavnik gimnastičara i nastavnik tjelesnog Marko Skelac.

Izvor: Valpovština.info

Podijeli
  •  
  •  
  •