/Zlatne odbojkašice za uvod u sjajan sportski dan TAMBURICA JAČA OD SIRTAKIJA
hrvatska odbojkašice 1

Zlatne odbojkašice za uvod u sjajan sportski dan TAMBURICA JAČA OD SIRTAKIJA

Prvi dan srpnja mogao bi biti jedan od najvećih dana hrvatskog sporta. Na najbolji mogući način otvorile su ga naše odbojkašice protutnjavši pored Grčke u finalu Mediteranskih igara, u ovim trenucima rukometaši igraju završnicu svog finala na istom natjecanju i imaju minimalnu prednost protiv Tinisa, a u kasnijim satima na teren izlaze košarkaši koji se bore za Svjetsko prvenstvo, te naravno Vatreni koji će igrati osminu finala u Rusiji.

Svaka čast i rukometašima, i košarkašima i nogometašima, najljepši dio ovog dana su odbojkašice. Bez konkurencije. A one su odigrale briljantnu partiju u jutarnjim satima u Tarragoni. Bila je to jednostavno briljantna predstava, demnstracija sile u finalu koje to nije bilo. Prva dva seta Hrvatice su odradile malu školu odbojke, od servisa preko bloka i prijema do odličnih napadačkih akcija. Sve je funkcioniralo kao po špagi i Grkinje nisu imale nikakvog odgovora. U trećem setu na početku su naše čini se pomislile da je gotovo pa su protivnice odjurile na 13:4, a onda sjajna serija naših djevojaka koje su došle do 14:14, ali onda su se ipak malo ispuhale i Grkinje su uspjele osvojiti set. To je Hrvatice natjeralo da se uozbilje pa je četvrti set ponovno protekao u potpunoj dominaciji hrvatskih odbojkašica.

U kolektivnom sportu prilično je nepošteno i nezahvalno izdvajati pojedince, ali sigurno se nitko od ostalih cura neće ljutiti ako kažemo da je Samanta Fabris odbojkaški Luka Modrić. Dobro, ne staturom, samo igrom. Kad je frka Samanta je tu da stvari stavi tamo gdje im je mjesto! Briljantna partija najbolje hrvatske odbojkašice, ali i sve ostale su je krasno pratile i nakon dugih, predugih 25 godina Hrvatska je Mediteranski prvak!

Od Slavonki dvije starije su odradile veliki posao, Beta Dumančić i Dinka Kulić bile su odlične, a mlade snage Vedrana Jakšetić i Antonia Volmut su sasvim sigurno budućnost HR odbojke i u budućnosti od njih očekujemo da zajedno s ostalim djevojkama povuku našu odbojku u sam europski vrh, tamo gdje joj je i mjesto.

– Sami odlazaka na mediteranske igre za mene je jedno veliko iskustvo, a kamoli osvojiti zlatnu medalju. Bila mi je čast igrati i učiti uz ovakve igračice – kratko nam je rekla presretna Antonia i odjurila nastaviti slavlje s ostatkom društva.

Kad već spominjemo slavlje, naše reprezentativke su nakon svake pobjede imale pravo veselje i na parketu i nakon odlaska iz dvorane, bilo je tu svega pa i kupanja u fontani, ali sva ta slavlja obilježena su pjesmom i to onim pravim navijačkim pjesmama kojima su djevojke punile baterije željom, voljom i energijom. O glasovnim sposobnostima nećemo ovom prilikom!

odbojkašice

Podijeli
  •  
  •  
  •