/Zlatna Aurelia ponos Slavonije VINKOVČANI BRILJIRALI NA MEĐUNARODNOM NADMETANJU U FRANCUSKOJ
aurelia fb

Zlatna Aurelia ponos Slavonije VINKOVČANI BRILJIRALI NA MEĐUNARODNOM NADMETANJU U FRANCUSKOJ

Kakva su 4 dana odradili mladići iz Aurelije u Francuskoj! Žuto-crna vojska je napravila nešto što je bilo gotovo nezamislivo. Sve tri kategorije su se, doslovno, do zadnje utakmice borile za postolje! I to u kakvoj konkurenciji! Bile su tu ekipe iz Portugala, Španjolske, Francuske, Belgije, Švicarske… i ova naša iz Vinkovaca.

Bez imalo straha, uz puno poznatog slavonskog inata nosili su se sa svakim tko je stao nasuprot. U prvih 12 utakmica, nije se našla ekipa koja bi savladala Slavonce! Tek pred sami kraj turnira doživljavaju prve poraze, ali u tim utakmicama protivnik je morao proliti puno znoja da bi došao do pobjede.

U borbi za broncu, pioniri su pali tek nakon lutrije penala, a juniori, ne samo da su bili ravnopravan protivnik jednom španjolskom prvoligašu, Palma Futsal već su ih većim dijelom utakmice nadigrali! Kadeti su dogurali čak do finala protiv favoriziranog FUTSAL TOPSPORT ANTWERPEN gdje su ušli samo s jednom namjerom, a to je da se okite zlatom.

Antwerpen je inače belgijska perjanica u mlađim kategorijama, a to potvrđuje činjenica da su na ovom turniru igrali finala u svim kategorijama u kojim se natječu te da daju nekoliko belgijskih reprezentativaca. Iako su kadeti Aurelije vodili 2:0, tek nakon šesteraca uzeli su glavnu nagradu!

Ne mislimo tu “samo” na popularnu “kantu”. Uzeli su i pojedinačne nagrade. Bravure na golu Dominik Mateo Rončević nisu prošle nezapaženo pa je tako pokupio nagradu za najboljeg golmana turnira. Smajo Delić i Dion Drena Beljo su svojim prodorima, pogocima i požrtvovnosti u obrani zasluženo ušli u najbolju petorku turnira!


Vinkovčani svaka vam čast! Predstavili ste svoj grad Vinkovce, Slavoniju i Hrvatsku na najbolji način! Vrhunskim ponašanjem, bodrenjem svojih mlađih i stariji kolega, izvrsnom igrom i u konačnici zavidnim rezultatom! Bravo Aurelia!

Foto FB

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.