/Željo, Sloga i Otok nastavljaju utrku na vrhu BORAC I DARDA IGRAJU BARANJSKI DERBI
graničar sloga ng

Željo, Sloga i Otok nastavljaju utrku na vrhu BORAC I DARDA IGRAJU BARANJSKI DERBI

Međužupanijska liga stigla je do 9. kola, a u dosadašnjih 8 najuspješnijima su se pokazali Željezničar i Sloga koji predstavljaju Brodsko posavsku županiju, dok čast ostatka Slavonije i Baranje brani Otok koji im je prvi pratitelj sa dva boda zaostatka.

Raspored je prepolovljen, četiri utakmice igraju se u subotu te naravno isto toliko i u nedjelju. Vodeći dvojac će na teren u subotu, Željezničar dočekuje Borac agrar u utakmici u kojoj objektivno ne bi smio imati pretjeranih problema iako je činjenica da Radićeva momčad igra vrlo dobro, neusporedivo bolje nego bi se to dalo zaključiti kada se pogleda tablica na kojoj su sušta suprotnost Željezničaru. Sloga je u proteklom kolu pokazala da ju potop u Županji nije pretjerano uzdrmao, a sada će to morati potvrditi protiv ipak kvalitetnijeg protivnika i uz to u gostima. Višnjevac je klimavo ušao u sezonu, no kako ona odmiče Vujičina momčad igra sve bolje i bolje i polako ali sigurno se penje prema gornjoj polovini ljestvice. Otok u nedjelju ide na noge Jadranu koji je sigurno deficitaran kvalitetom, no domaći, odnosno “domaći” teren Jadranov je adut i gosti iz Otoka ne smiju biti opušteni i presamouvjereni pred ovaj susret, Jadran je “plutajuća mina”, kada ima svoj dan mogu iznenaditi i najjače ekipe lige.

U subotu će još osim Željezničara i Borca na terene i Hajduk i Vihor, Našk i Zrinski te Borac i Darda. Hajduk ima vrlo težak zadatak, no Cerovečki i njegovi momci jednostavno nemaju vremena birati protivnika, njima gori pod nogama i na svom terenu moraju tražiti prvu pobjedu sezone. Vihor dva kola nije postigao pogodak, u prošlom je teško stradao pa i oni traže popravak i povratak na pobjedničke staze. Nakon domaćeg poraza od Višnjevca Zrinski igra odlično, u posljednja dva susreta postigli su 9 pogodaka a nisu niti jednom kapitulirali, sa 14 bodova su u skupini klubova koji traže priliku da se umješaju među vodeću trojku, a Našk je samo bod iza pa će njihov okršaj u Našicama biti izravna borba za poziciju. Možda i najzanimljiviji dvoboj kola igrati će Borac i Darda u Kneževim Vinogradima. Kao prvo to je baranjski derbi, u tom prekrasnom dijelu naše domovine ljudi posebno vole nogomet, nema sumnje da će stadion Kraj bazena biti sjajno popunjen navijačima i jednih i drugih, ali i s puno onih neutralnih iz okolnih mjesta. Dodatna zanimljivost je naravno trener Borca Boris Jović koji je do kraja protekle sezone vodio upravo Dardu, a njegovim odlaskom u Borac istim putem je krenulo i nekoliko igrača koji će po prvi puta biti na “krivoj” strani.

mžnl

Nogometno najzanimljiviji dvoboj mogao bi biti onaj u Županji gdje gostuje Vuteks. I jedni i drugi su u skupini s 14 bodova, igraju i jedni jako dobro, Vuteks predvođen Spasićem je odličan napadački, dok Graničar svoju igru temelji na čvrstoj obrani, iako i zabijaju dva pogotka po utakmici u prosjeku. Sigurno i jedni i drugi žele pobjedu kojom bi se vinuli u sami vrh, 4 boda zaostatka za vodećim dvojcem sasvim sigurno ostavlja puno realnosti i u šampionskim ambicijama. Susjedi na ljestvici su Šokadija i Slavonac, doduše gosti iz Tenje imaju 3 boda prednosti tako da njima na gostovanju u Babinoj Gredi niti bod ne bi bio loš, s druge strane domaćoj publici se predstavlja novi trener Šokadije Ivica Cvitkušić koji je s prvog gostovanja donio bod. Debi pobjedom sasvim sigurno je ono što je jedini cilj, a zanimljivo je da je Šokadija “kraljica” remija u dosadašnjih 8 kola, dok Slavonac još nije dijelio bodove, ili pobjeđuju ili gube!

mžn

 

Podijeli
  •  
  •  
  •