/Željka Peška osvojila zlato i srebro s reprezentacijom na 19. EP u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe AKTUALNA SVJETSKA PRVAKINJA OSVOJILA NASLOV VICEPRVAKA
željka peška jb

Željka Peška osvojila zlato i srebro s reprezentacijom na 19. EP u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe AKTUALNA SVJETSKA PRVAKINJA OSVOJILA NASLOV VICEPRVAKA

ZAGREB – Pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora na kuglani “Grmoščica” od 30. 05. – 02. 06. 2019. održano je 19. Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe.

Članica hrvatske reprezentacije bila je i aktualna svjetska prvakinja i članica Športske udruge slijepih Zlatna dolina Požega Željka Peška s kojom je na ovom natjecanju bio i njen trener Željko Lončar koji je i član stožera reprezentacije. Peška je osvojila zlato ekipno te srebro u pojedinačnoj konkurenciji.

Hrvatska reprezentacija je polučila do sada najveći uspjeh osvojivši ukupno 13 medalja, a od toga 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 brončane.

Foto PŠS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.