/Zekić: “Nismo spremni za ostvarenje najviših ciljeva” PRIZEMLJENJE U ZAPREŠIĆU

Zekić: “Nismo spremni za ostvarenje najviših ciljeva” PRIZEMLJENJE U ZAPREŠIĆU

Osječanima se u Zaprešiću dogodio drugi prvenstveni poraz u ovoj sezoni i jasno je da trener Zoran Zekić nije niti na konferenciji za novinare, održanoj nakon utakmice, skrivao svoje razočaranje takvim ishodom. Još je više bio nezadovoljan spoznajom da su gosti kapitulirali u situacijama koje uopće nisu „mirisale“ na veću opasnost pred njihovim vratima.

Iskoristio bih na početku priliku i čestitao Interu na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo mi u ovoj utakmici sami sebe prevarili. Imali smo nekakvu blagu dominaciju, nizali napadačke akcije koje su ostale nedorečene i onda nam se dogodi da primimo onakve golove. Doduše, svašta se događa u nogometu, ali ne mogu vjerovati da izgubimo bodove na takav način. Pali smo na osnovnom elementu nogometne igre, a to je koncentracija u prekidima. Prvi je pogodak tragikomičan, drugi nam se dogodio iz jedanaesterca,  a sve što smo nakon toga probali ostalo je tek na nekim pokušajima jer nas nije išlo. Treba reći da nismo bili pravi od početka do kraja susreta, pa je i rezultat ovakav.

Suzdržati se od velikih najava

Neizvjesna je borba za pozicije u samome vrhu tablice, ispod vodećega Dinama, a Zekiću baš i nisu „sjele“ neke medijske priče koje smo imali priliku čitati proteklih dana…

Bit će neizvjesno, ali se ja nadam da se više neće potencirati u medijima naš juriš na naslov prvaka jer uvijek kada bude tako – mi izgubimo utakmicu. Očito je da mi još nismo spremni za ostvarenje takvih ciljeva. Želim reći da smo do sada izvukli ozbiljan maksimum iz ove momčadi, a nekakvo najavljivanje titule i takvih stvari nama ne čini dobro. Ne zato što mi to ne želimo, nego uslijed toga što još nismo na toj razini.

Toplak potencirao fanatičnost

Samir Toplak bio je potpuno drukčijeg raspoloženja. Njegova je momčad nastavila seriju uspješnih nastupa, a za njega je ovo bio i najslađi trijumf do sada u sezoni…

Konačno jedna velika pobjeda za koju moram reći da je potpuno zaslužena. Prvenstveno zbog toga što smo bili prije svega konkretniji, ali i kompaktniji, fanatični u fazi obrane, pa nas je i sreća pomazila u nekim trenucima. Protiv ovakvog protivnika za pobjedu moraš biti na crvenom maksimumu, a moji su igrači upravo bili u takvom izdanju i skidam im kapu na tomu. Momčadski smo djelovali jako dobro i ne bih želio nikoga posebno izdvajati jer bi bilo nepravedno prema drugima. Nakon prodaje najboljih igrača upali smo u probleme, no doveli smo im zamjene i sada su se stvari opet dobro posložile i imamo kvalitetan kadar. Ponovno smo momčad koja ima kontinuitet i koju je teško pobijediti.

Podijeli
  •  
  •  
  •