/Završeno je natjecanje u drugim ŽNL NS Slavonski Brod i NS Nova Gradiška PRVACI LIGA KOJI IDU U KVALIFIKACIJE SU MLADOST SIBINJ, GUNDINCI I DINAMO GODINJAK
gundinci

Završeno je natjecanje u drugim ŽNL NS Slavonski Brod i NS Nova Gradiška PRVACI LIGA KOJI IDU U KVALIFIKACIJE SU MLADOST SIBINJ, GUNDINCI I DINAMO GODINJAK

Završeno je natjecanje u drugim ŽNL NS Slavonski Brod i NS Nova Gradiška.

U drugoj ligi centar prvak je odavno poznat, to je Mladost iz Sibinja koja je odigrala neodlučeno u utakmici zadnjeg kola s Tomicom. Ispast će svakako posljednji, a najrealnije je da to bude Graničar pošto u MV Croatiji čekaju odluku žalbe prema kojoj bi trebali zaraditi tri boda koja ih miču s diobe zadnjeg mjesta. No niti to im neće biti dovoljno ukoliko Mladost ne uspije u kvalifikacijama ostvariti plasman u prvu ŽNL. Ukoliko prvaci trećih ŽNL nisu zainteresirani ili nemaju uvjete za drugu ŽNL klubovi do treće pozicije imaju mogućnost uskočiti u drugu ŽNL. Budainka je ostvarila pravo igranja u drugoj ŽNL centar kao prvoplasirana momčad treće ŽNL centar.

2 ce re

 

2 ce tab

 

U skupini istok prvak je također odavno poznat, a to su igrači Gundinaca koji su trijumfalno završili odličnu sezonu pobjedom nad Graničarom SŠ. Sloga iz Vrpolja je siguran putnik u treću ŽNL, isto kao i centru sudbina Mladosti DB je u rukama Gundinaca koji bi svojim prelaskom u prvu ŽNL ostavili Bebrnce u drugoj. Omladinac Novi Grad je prvak treće ŽNL istok i ostvario je pravo nastupa u drugoj ŽNL iste skupine.

2 is rez

 

2 is tab

 

Najzanimljivije i najneizvjesnije bilo je u skupini zapad gdje je Dinamu trebala pobjeda na gostovanju kod Graničara. Tijesnih 3:2 bilo je dovoljno za tri boda i naslov koji bi im izmakao da nisu pobijedili jer je najbliži pratitelj Posavac iz Davora pobijedio čak sa 7:0 ekipu Poleta. Iz lige ispada Polet, a Sloboda će navijati za svog prvaka Dinamo koji će im pomoći oko ostanka ako uspješno prođe kvalifikacije u kojim sudjeluju tri prvaka drugih liga, a samo dva mjesta su rezervirana za napredovanje u prvu ŽNL. Prvak treće ŽNL NS NG je Slavonac Gunjavci-Drežnik koji je stekao pravo igranja u drugoj ŽNL.

2 za rez

 

2 za tab

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.