/Zadnja na tablici prva u srcu!? CIBALIA DANAS PROTIV DINAMA
17155189_1455885144464247_9125554775690649228_n

Zadnja na tablici prva u srcu!? CIBALIA DANAS PROTIV DINAMA

Nevjerojatna pobjeda Rudeša protiv Rijeke u Kranjčevićevoj bacila je Cibaliju na posljednje mjesto prvenstvene ljestvice pred ogled s liderom prvenstva Dinamom. Nimalo ugodna situacija za nebeskoplave pred završnicu sezone.

Rudeš je definitivno ulovio pravu formu, marljivo skupljaju bodove i čine se kao najizgledniji sretnik koji će izboriti ostanak u prvoligaškom društvu u trokutu s Cibalijom i Istrom. Istra je dobro namučila Osijeka, ali srećom Gabrijel Boban je odigrao veliku partiju i barem Istru ostavio na jednakom bodovnom učinku sa Vinkovčanima.

Svima je jasno tko je i što Dinamo, da je kvalitetom i dalje iznad svih u našem nogometu, ali Dinamo kašljuca, mijenja trenere i pomalo luta. Igračke partije mu nisu na zavidnoj, nedodirljivoj razini i tu leži šansa za Rupnikovu momčad. Najlakša je ovo utakmica za Cibaliju, nema što izgubiti a može dobiti strašno puno. Legendarni grafit kaže “zadnja na tablici, prva u srcu”. Sada je Cibalia doista zadnja, prvi dio je tu, ostaje Vinkovčanima da pokažu da onaj drugi dio nije samo pjesnička sloboda, danas je vrijeme da se pokaže da je Cibalia prva u srcu, da je Vinkovcima stalo do svog kluba, a to se može samo i jedino na stadionu!

“Ovaj tjedan bilo je veliko zadovoljstvo biti trenerom Cibalije. Nakon odlične igre i pobjede nad Interom još bolja je atmosfera među igračima, još više je motiva za rad. Za ovo što nam slijedi ne treba posebna motivacija pa nam je tu posao olakšan”, riječi su kojima je konferenciju za medije započeo trener Davor Rupnik. “Ako ponovimo ono što smo pružili proteklog vikenda, bit će sve u redu. Sada smo nešto duže zajedno, mislim da su stvari u svlačionici stvarno dobro posložene. Imamo mladu i kvalitetnu momčad, radnu atmosferu i sve bolje ostvarujemo zahtjeve koji se stavljaju pred njih. To bi ubuduće sve trebalo dolaziti do izražaja.”

S riječima trenera slaže se i Josip Barišić, napadač koji se tijekom zimskih priprema priključio momčadi i vrlo brzo pokazao kao pojačanje.
“Nakon susreta s Interom i upisane pobjede stvari izgledaju puno bolje. Imali smo dobru atmosferu, sada je ona još bolja jer i lakše nam je sada raditi i trenirati. Nadamo se sve ono s treninga prenijeti na utakmicu i ne razočarati naše navijače u susretu s Dinamom.”

U pet dosadašnjih nastupa, Josip Barišić je dvaput bio strijelac, a u još nekoliko situacija bio je vrlo blizu pogotku. Protiv Dinama, kako sam kaže, ime strijelca nije bitno: “Svatko voli biti među strijelcima, ali to je najmanje bitno u svemu. Kome god to uspije u subotu, ja ću biti presretan. Jednom sam slavio protiv Dinama, a sigurno bi nam i u ovom trenutku tako nešto odlično došlo.”

 

Podijeli
  •  
  •  
  •