/Vukovarski stroj i dalje melje ĐAKOVČANKE PORAŽENE OD DRENOVE
žok vukovar foto Marko Džavić

Vukovarski stroj i dalje melje ĐAKOVČANKE PORAŽENE OD DRENOVE

Vukovarske odbojkašice nastavljaju sa sjajnim partijama u uvjerljivim pobjedama u Prvoj ligi. Nakon 5 odigranih susreta imaju isto toliko pobjeda i maksimalnih 15 bodova. Đakovčanke su na žalost doživjele težak poraz u Rijeci na gostovanju kod Drenove.

Djevojke trenerice Ivane Džamarije jednostavno melju, funkcioniraju poput švicarske ure i djeluju kao da ne pripadaju ovoj ligi, što je vjerojatno i sušta istina, ovo je kadar za Superligu. Zadranke su jednostavno kvalitetom ispod Vukovara i uz ozbiljan pristup bez kojeg nema rezultata, ništa drugo osim čistih 3:0 i nije bilo ozbiljna opcija. Nikada ne treba podcjenjivati protivnika prije utakmice jer se to zna obiti o glavu, ali niti nakon nje jer nije sportski, pa iz čiste realnosti možemo reći da je ovo bio odličan test za ono što slijedi, iako zvuči pomalo podcjenjivački prema Zadrankama. Ono što slijedi je veliki derbi protiv druge neporažene ekipe lige, splitskih Brda. Doduše dodatni test bit će sutra kada se u Vukovaru igra lokalni derbi protiv Osijeka u kupu koji će pokazati gdje su Vukovarke u odnosu na Superligu. Brda su do sada izgubila samo jedan bod, na gostovanju u Gorici kod Azene, a vjerujemo da će se ta brojka popeti na četiri u nedjelju tamo iza 20 sati.

Đakovčanke su gostovale u Rijeci i tek u prvom setu uspjele parirati domaćim odbojkašicama, dok su u preostala dva bile nemoćne, Riječanke su ih lakoćom osvojile i pobjegle na 6 bodova prednosti u odnosu na Đakovo. Mlada je ekipa iz Đakova, a razlika između prošlosezonskih i ovosezonskih protivnica je velika i ono što do sada pokazuju sasvim sigurno je na zadovoljavajućoj razini. Njih u sljedećem kolu čeka domaći ogled sa Azenom, ekipom koja ima samo jedan bod do sada, ali bod protiv Brda što znači da nije riječ o bezazlenim protivnicama iako su naše djevojke objektivno bolje i nadamo se da će to pokazati i na parketu i ponovno pobjedom razveseliti svoje navijače.

17. ŽOK DRENOVA – OK ĐAKOVO 3:0 (25:21,25:16,25:16)
18. OK ZADAR – ŽOK VUKOVAR 0:3 (17:25,21:25,20:25)
19. ŽOK ROCKWOOL – OK BRDA 0:3 (20:25,21:25,9:25)
20. OK KOSTRENA – ŽOK AZENA VELIKA GORICA 3:1 (19:25,26:24,25:18,25:20)

Foto: ŽOK Vukovar / Marko Džavić

Podijeli
  •  
  •  
  •