/Vukovarke sjajne u dresu reprezentacije na Europskom prvenstvu ANA CRNJAC 6, A LUCIJA GRAČANIN 13 U EUROPI
kosovo lucija izbacaj

Vukovarke sjajne u dresu reprezentacije na Europskom prvenstvu ANA CRNJAC 6, A LUCIJA GRAČANIN 13 U EUROPI

Na ovogodišnjoj smotri najboljih mladih dizača utega  do 15 i 17 godina, održanom u Prištini od 23-30.rujna, sudjelovalo je ukupno 264 natjecatelja iz 31 europske zemlje, a i Slavonija je imala svoje predstavnice, i to sjajne!

Odlukom izbornika Hrvatske dizačke Reprezentacije Boška Čavke, u dresu sa Državnim Grbom, nastupile su dvije članice KDU „Vukovar“ Ana Crnjac i Lucija Gračanin, dok je u Stručnom stožeru Reprezentacije bio njihov trener Milan Kordić.

Ana je nastupila u konkurenciji U15 u kategoriji +75 kg. i sa rezultatima u trzaju od 53 kg., izbačaju od 68 kg. i biatlonu od 121 kg., osvojila je tri šesta mjesta u Europi, dok je Lucija nastupila u konkurenciji U17 u kategoriji do 63 kg. sa rezultatima od 53+63=116 kg. i ostvarila plasmane na trinaesto mjesto.

kosovo ana izbacaj

Poziv izbornika za nastup na ovom Prvenstvu Europe, dobila je i Hermana Dermiček za nastup u konkurenciji U15 i koja je prema prijavama natjecatelja u kategoriji do 75 kg., realno u Vukovar donijeti  3 odličja (odličja su se osvajala za svaku dizačku disciplinu),što bi bila prva odličja osvojena za Hrvatsku sa Europskih prvenstava u ženskoj konkurenciji !

Život piše tužne priče, jer Hermana zbog smrtnog slučaja u obitelji, neposredno pred odlazak u Prištinu, nije sudjelovala na Prvenstvu Europe.

Čestitke našim Reprezentativkama na ostvarenim rezultatima i dostojnom predstavljanju svog kluba, svog Grada Vukovara i Republike Hrvatske na Europskom Prvenstvu – poručili su iz vukovarskog kluba.

kosovo lucija trzaj

Podijeli
  •  
  •  
  •