/Vukovar ima novi malonogometni klub, osnovan je MNK Bata Borovo BATA ĆE IGRATI U 2. HMNL ISTOK
bata borovo

Vukovar ima novi malonogometni klub, osnovan je MNK Bata Borovo BATA ĆE IGRATI U 2. HMNL ISTOK

U Vukovaru je održana osnivačka skupština futsal kluba ” MNK Bata Borovo “. Kako Vukovar i Borovo, ali i šira regija obiluje vrsnim igračima ovog popularnog sporta, s pravom je grad postao bogatiji za još jedan sportski klub.

Na skupštini je za predsjednika izabran Josip Tunjić, za predsjednika Izvršnog odbora i dopredsjednika Zoran Kojić, te za tajnika kluba Nikola Ostojić. Klub će tik po završetku procesa registriranja pristupiti ligaškom natjecanju. Odlika ovog kluba je pored multikulturalnog sastava i evociranje značaja Bate kao tvorca borovskog, vukovarskog te cjelokupnog sporta u Srijemu i Slavoniji, te je izbor ovog naziva kluba i svojevrsni omaž nemjerljivom doprinosu kakav je pružio gigant “Bata” upravo u godini obljetnice nastanka tvornice.

14484687_191031037987047_2835879028699407274_n

MNK Bata Borovo natjecat će se u 2. HMNL Istok koja će tako brojati 8 klubova:

MNK Brod – Slavonski Brod, MNK Aurelia – Vinkovci, MNK Mala Mljekara – Valpovo, MNK Vinkovci – Vinkovci, MNK Našice – Našice, MNK Nova Gradiška – Nova Gradiška, MNK Moby Dick – Batrina.

Vrijeme će pokazati kako će se Vukovarci snaći u ovom društvu ipak dosta iskusnijih ekipa, iako i u njihovim redovima ima sjajnih malonogometaša koji će sasvim sigurno svim protivnicima biti vrlo tvrd orah. Vukovarci već vrijedno treniraju i spremaju se za sezonu koja kreće uskoro.

Tekst: HRV/ Sportalo

Podijeli
  •  
  •  
  •