/Voliš Cibaliju? – Dokaži to danas! DANAS U 15,00 SATI CIBALIA DOČEKUJE ISTRU
Foto: Marijana Vojnić

Voliš Cibaliju? – Dokaži to danas! DANAS U 15,00 SATI CIBALIA DOČEKUJE ISTRU

Danas je pred Cibalijom jedna od najvažnijih utakmica sezone, utakmica koja joj može donjeti strašno puno u borbi za ostanak. Bodovi protiv izravnog konkurenta Istre vrijede dvostruko, čak i više od toga u svjetlu međusobnog omjera.

Gosti s Aldo Drosine stižu u katastrofalnom stanju u Vinkovce, Istra je uzdrmana na svim razinama, ali to ništa ne znači samo po sebi. Dapače, to je često velika opasnost za protivnika. Lako se opustiti i doći u stanje kada misliš da će pobjeda doći sama od sebe, a onda te neće, lopta ima senzore za takva stanja i kažnjava takav pristup. S druge strane dobro se sjećamo da je Cibalia protekle sezone bila u istom, možda i gorem stanju pa je u svlačionici proradio inat i na terenu su se bacali na glavu, često dali i više no što objektivno mogu i na kraju čudesno ostali u ligi. Hajdukovci se busaju u prsa svojim dišpetom, mi u Slavoniji imamo svoj inat, a isto tako se zove i u Istri. Pitanje je samo je li se probudio ili nije.

S pristupom, voljom i željom kakve smo imali u protekle četiri utakmice vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Do kraja polusezone igramo dva puta kod kuće i četiri utakmice u gostima. Moramo zato na pravi način iskoristiti svaku priliku, posebice protiv momčadi iz donjeg dijela tablice iako niti s onim ostalima ne ulazimo bez ambicija – rekao je Mladen Bartolović.

E sada, bez obzira na pojedine nezadovoljnike koji grintaju na dosadašnje rezultate Nebeskoplavih koji su takvi kakvi jesu. Ako se sjetimo protekle sezone – sjajni su! Ako gledamo ono što bi voljeli gledati od Cibalije – očajni su! A ako ćemo biti realni – dobri su! Današnjom pobjedom Cibalia bi napravila ogroman korak ka ostanku. Pobjedom bi Bartolovićeva momčad otišla na 16 bodova, Istru ostavila na 10, vjerojatno dodatno pobjegla Rudešu i preskočila Belupo pošto oni igraju s Hajdukom odnosno Dinamom.

Cibalia je klub koji ima veliki broj navijača, kako naravno u Vinkovcima tako i širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a danas ta Cibalia igra supervažnu utakmicu i oni momci na terenu trebaju pomoć s tribina, trebaju poticaj da osjete da su bitni, da je nekomu stalo do njih i njihovih igara i rezultata. Često se čuje priča kako je Lokomotiva klub bez navijača i da joj nije mjesto i zbog toga u 1. HNL, pa dokažimo danas da je Cibaliji tu mjesto i zbog toga, ako gore nabrojane činjenice o onomu što pobjeda donosi nisu dovoljan poziv za doći na stadion onda ne znamo što je!  Voliš Cibaliju? – Dokaži to već danas bez izgovora i ispraznih opravdanja!

Podijeli
  •  
  •  
  •