/Vinkovčanka Katarina Trehub vuče Pulu u doigravanje JE LI VRIJEME ZA POZIV U REPREZENTACIJU!?
katarina trehub - alen vojvodić

Vinkovčanka Katarina Trehub vuče Pulu u doigravanje JE LI VRIJEME ZA POZIV U REPREZENTACIJU!?

Dok se slavonski klubovi muče u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu, jedna Slavonka bori se za doigravanje, i odlično joj ide u toj borbi. Iz kola u kolo Katarina Trehub je na listi deset najkorisnijih igračica kola, a u više navrata je bila i MVP, pa konstatacija iz naslova definitivno stoji, Katarina vuče Pulu prema doigravanju.

Rođena sam 27.11.1997 u Vinkovcima gdje sam završila osnovnu školu dok sam srednju upisala u Vukovaru, išla sam u Tehničku školu Nikola Tesla. Košarku sam počela trenirati s 12 godina u KK Vinkovci i to kod trenera Luke Kivele koji me je i naučio puno o košarci.osnovne stvari o košarci sam naučila od mame Vesne koja je i sama bila košarkašica istog kluba. Igrala sam za kadetsku, juniorsku i U20 reprezentaciju.

Kako si završila u Puli, a ne u nekom od slavonskih klubova ili barem zagrebačkih koji su ti puno bliže?

U 3.razredu srednje škole sam dobila poziv iz Pule da zaigram za njihov klub. Bilo je to iznenadno i za mene neuobičajno jer moj klub je igrao treću ligu i sad bih ja trebala odmah zaigrati u prvoj ligi. U dogovoru s roditeljima odlučila sam se na taj veliki korak.Bilo mi je donekle lakše jer je sa mnom išla i sestra Barbara. Najveći problem u Puli mi je bila škola jer tamo nije bilo smjera koji sam imala u Vukovaru pa sam morala polagati razliku, istovremeno učila redoviti programi trenirala. Iskreno u Puli sam završila jer su me oni jedini zvali, nitko iz slavonskih ni zagrebačkih klubova nije pokazao interes.

Ove sezone si jednostavno eksplodirala, igraš fantastičnu košarku, Pulu držiš među 4 najbolje u državi. Kakvi su vam planovi za ovu sezonu, ulazak u doigravanje zadovoljava ili je ambicija i borba za sami naslov? Jesu li ovakve igre vrijedne i poziva u onu najbolju državnu selekciju, znamo da nema puno igračica iz domaće lige, ali one koje su među najboljima ipak bi trebale imati svoje mjesto.

Razlog moje dobre forme ove sezone je ponajprije velika minutaža koju prije nisam prije imala. Imperativ ekipe je biti među prve 4 najbolja, a dalje sve što napravimo je dodatni bonus. Slažem se za reprezentaciju ali tu su izbornici da odluče, na nama igračicama je samo da igramo što bolje, a naravno da se svi nadamo pozivu kada igramo u dobroj formi.

katarina trehub

Idemo za kraj malo zaviriti u budućnost, tri slavonska predstavnika bore se za ostanak, tko bi se po tebi mogao izboriti za njega?

Iskreno govoreći teško da će i jedna slavonska ekipa zadržati prvoligaški status, ali ja moram reći da navijam za Brod na Savi da to učini.

Tvoji osobni planovi, osim doigravanja koje je nadomak ruke, što nakon toga, gdje se vidiš u budućnosti?

U budućnosti se vidim negdje u Europskom klubu. Godinama već dobivam pozive iz raznih klubova i mislim da sam dovoljno sazrela u psihičkom i igračkom smislu da nastavim negdje van Hrvatske svoju sportsku karijeru – zaključila je Katarina za Sportalo,

Da je Katarina potpuno u pravu svjedoče suhe brojke. Ove sezone Katarina ima u prosjeku 17,6 poena i 13,6 skokova. Dakle konstantno je u double-double učinku, niti jednom nije imala manje od 10 poena na susretu što svjedoči o konstantnosti i zrelosti njene igre. Sa samo 21. godinom na leđima Katarina je sigurno budućnost naše reprezentacije!

Podijeli
  •  
  •  
  •