/Vida:”Sve je na visokoj razini i nadam se da će to potrajati što duže” SUBAŠIĆ JE - POSEBAN; VIDA: "NE MISLIMO SADA STATI, CILJ JE UZETI ZLATO"
vida hns

Vida:”Sve je na visokoj razini i nadam se da će to potrajati što duže” SUBAŠIĆ JE - POSEBAN; VIDA: "NE MISLIMO SADA STATI, CILJ JE UZETI ZLATO"

Domagoj Vida, stoper Vatrenih, podijelio je svoja razmišljanja nakon uspjeha protiv Danske, a uoči sraza s Rusima u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Danijel Subašić

“Zna i on sam da je napravio velike stvari i hvala mu na tome. Ovoga je puta on bio naš heroj, no nogomet je kolektivan sport. Subašić je na utakmici pokazao sve svoje vratarske kvalitete, a pritom je i odlična osoba, zrači pozitivnom energijom. Uvijek sam u dobrim odnosima s vratarima, ali on je nešto posebno. Čuvamo si leđa, makar mi ponekad i padne”

Hrvatska ne misli stati

“Ne mislimo stati na ovome. Pobijedili smo Dansku i plasirali se među osam najboljih na svijetu, ali naš je cilj otići do samog kraja. Napravili smo veliki uspjeh, no pred nama je još mnogo posla kako bismo napravili ono što svi priželjkujemo”

Vatrena krila

“Možda to nije bila naša najbolja partija, ali znali smo koliko je važno proći. Uvijek nas prati neki pritisak, na kraju smo uspjeli tek na jedanaesterce, no sada smo dobili još veća krila. Neće ništa biti lako, no stigli smo blizu onoga što želimo postići. Nama cilj nije bio četvrtfinale, nego finale – uzeti zlatnu medalju i doći kući. Ne budemo li vjerovali u to, nećemo osvojiti naslov”

Uspon od kraja kvalifikacija

“Nismo tada bili u dobroj situaciji, bili smo u kanalu. Svjesni smo svojih kvaliteta i na kraju smo bili najbolji kad je najviše trebalo, a pod novim izbornikom punili smo se elanom iz susreta u susret. Pokazali smo da imamo pravo nadati se velikim stvarima na ovom Svjetskom prvenstvu. S ovakvim igračima, s ovakvom podrškom iz Hrvatske, sretni smo što možemo obradovati navijače i dobivamo dodatnu energiju. Sve je na visokoj razini i nadam se da će to potrajati što duže”

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.