/Veterani Borca iz Retkovaca pobjednici turnira “Mile Žgela-Josip Katić” odigranog na Gracu VETERANI BEDEMA OSIGURALI KVALITETNO TREĆE POLUVRIJEME
bedem grac fb

Veterani Borca iz Retkovaca pobjednici turnira “Mile Žgela-Josip Katić” odigranog na Gracu VETERANI BEDEMA OSIGURALI KVALITETNO TREĆE POLUVRIJEME

Veteranska momčad NK “Borac” Retkovci pobjednik je tradicionalnog veteranskog turnira “Mile Žgela-Josip Katić” koji je održan u Ivankovu u nedjelju 05.kolovoza na stadionu “Grac” i povodom Dana domovinske zahvalnosti  i   dana hrvatskih branitelja.Turnir je prigodnim govorom otvorio načelnik općine Ivankovo Marko Miličević, a dodjelu pokala svim momčadima  obavio je zamjenik načelnika općine Ivankovo Igor Dojmi.

Na ovom turnira učestvovali su veteranske ekipe Slavonac Prkovci, Madost Vođinci,Borac Retkovci i Bedem Ivankovo.Za sve ove ekipe pokojni Mile Žgela je  igrao, a pokojni Josip Katić (inače bivši savezni sudac  i jedan od najboljih drugoligaških sudaca) nije igrao jedino u Bedemu, a za ostale tri ekipe je igrao.Upravo u njihovu čast ovaj veteranski turnir je dobio i naziv.U prvim utakmicama  postignuti su ovi rezultati: Bedem-Slavonac 2:0 i Borac-Mladost 8:1 u Borbi za treće mjesto igrali su Slavonac-Mladost 5:5 (8:9) na penale.

U finalu su se sastali Borac-Bedem u kojoj se slavili nogometaši veterana Borca iz Retkovaca sa 5:2. .Konačni poredak je slijedeći: 1.Borac Retkovci 2.Bedem Ivankovo, 3. Mladost Vođinci i 4. Slavonac Prkovci.Finalnu utakmicu pred oko 50-tak gledatelja odlično je odsudio Vjeran Škof iz Ivankova  u kojoj su igrali Borac-Bedem 5:2 strijelci su bili  1:0 Rončević u 6.min. 1:J. Jurić u 10.min (11.m.) 2:1 Pinter u 23 min. 2:2 I.Žgela (ml.)u 28.min. 3:2 Jerkić u 33.min.4:2 D.Draškić u 38.min. i 5:2 Jerkić u 56.min. Utakmica je igrana 2 X 30.minuta.

Domaći veterani NK Bedem dobro su se nosili sa gostima prvo poluvrijeme koje je završilo 2:2, a onda je u poluvremenu  strateg Borca i klupska legenda Ivica Zetović  odredio bržu, nešto agresivniju i tečniju igru koja je urodila plodom i s još tri pogotka u Bedemovoj mreži što je donijelo Borcu zasluženu pobijedu od 5:2 i veliki prijelazni pokal.

Za pobjedničku momčad ovog veteranskog turnira NK Borac Retkovci nastupali su: Kunović, Kockarević, E.Draškić,Naletilić, Capan, Kordić, Blažanović, Bosančić, D.Draškić, Rončević i Pinter. Još su igrali: Z.Musić, J.Musić, Jerkić,Ž.Crnković, I.Crnković i Bertić. Trener: Ivica Zetović. Na kraju treba pohvaliti i domaćina turnira  veterane Bedema koji su svim učesnicima osigurali kvalitetno “treće poluvrijeme” za slavonskim specijalitetima i osvježavajućim napicima. Ovaj turnir se nastavlja i slijedeće godine. (Anto Borić)

Foto FB Bedem

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.