/Veliki Larry Bird rođen je na današnji dan JEDAN OD NAJVEĆIH NBA KOŠARKAŠA SVIH VREMENA, ČLAN NEPONOVLJIVOG DREAM TEAMA
larry bird wiki

Veliki Larry Bird rođen je na današnji dan JEDAN OD NAJVEĆIH NBA KOŠARKAŠA SVIH VREMENA, ČLAN NEPONOVLJIVOG DREAM TEAMA

Veliki Larry Bird rođen je na današnji dan.

Larry Joe Bird (West Baden, Indiana, 7. prosinca 1956.) umirovljeni je američki profesionalni košarkaš. Igrao je na poziciji niskog krila ili krilnog centra. Izabran je u 1. krugu (6. ukupno) NBA drafta 1978. od strane Boston Celticsa. U svojoj trinaestogodišnjoj NBA karijeri ostvario je mnoge uspjehe.

Igravši za Boston Celticse osvojio je tri NBA prstena, tri puta proglašavan je najkorisnijim igračem lige, dva puta najkorisnijim igračem NBA finala te je odnio i nagradu za novaka godine. Bird je dvanaesterostruki NBA All-Star, te je deset puta biran u All-NBA momčad i tri puta u All-Defensive momčad.

Ušao je u Košarkašku Kuću slavnih 1998. godine. S američkom reprezentacijom SAD-a osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. kao član legendarnog Dream teama.

Foto Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.