/Veliki derbi novaka u Kutjevu GRANIČAR U DARDI, ŠOKADIJA U BRODU
kaptol kutjevo buk0027

Veliki derbi novaka u Kutjevu GRANIČAR U DARDI, ŠOKADIJA U BRODU

Ovog vikenda ulazimo u drugu četvrtinu MŽNL sezone, a to 8. kolo svakako će obilježiti derbi koji u Kutjevu igraju istoimeni lider i trećeplasirani Radnički. Drugi Graničar gostuje u Dardi, a za vrlo važne bodove igraju Željezničar i Šokadija u Slavonskom Brodu.

Da je Graničar bio malo nježniji protiv Željezničara bio bi ovo dvoboj najboljeg napada i najbolje obrane lige, no i ovako se to može staviti pod isti nazivnik. Kutjevo zabija točno tri pogotka po susretu, dok Radnički prima manje od pola u istom vremenskom periodu. Ali Kutjevo ima i drugu najbolju obranu, od 7 utakmica samo su u dvije primili pogodak, a zanimljivo je da su sva 4 primili na svom terenu, 3 od Naška i jedan od Šokadije iz kaznenog udarca. Nije za očekivati nekakvu nogometnu rapsodiju, više taktičku bitku Čuljka i Amidžića. Oba trenera imaju sve snage na raspolaganju, nema izostanaka i nema alibija. S obzirom na sve do sada odigrano nekako bi najmanje iznenadilo da i nakon 8. kola obje momčadi sačuvaju nulu u rubrici porazi, samo se nadamo da neće biti nula u golovima nakon ovih 90 minuta.

Takav rasplet savršeno bi došao Graničaru kojem bi se otvorila prilika da zasjedne na sami vrh eventualnom pobjedom u Dardi. Ni ovdje treneri nemaju problema s kartonima, svi aduti su na raspolaganju i Iliću i Pranjiću, a nekako sličan opis može se primjeniti kao i na derbi. Obrane su jako dobre i jednima i drugima, Darda s obzirom na 8. mjesto ima vrlo dobru obranu sa 8 primljenih pogodaka, dok graničar od vodećih momčadi igra najotvorenije, najviše su zabili a i primaju nešto manje od jednog po utakmici. Kako je Darda protiv Kutjeva pokazala da ima kvalitetu parirati onima iz samog vrha, jasno da niti Graničar ne čeka lak posao iako je gost favorit pred ovaj susret.

111 gif reklame

U Kneževim Vinogradima mali derbi ovog kola igraju Borac i Vuteks. Susjedi na ljestvici koji će odlučiti tko ide prema borbi za sami vrh a tko će se ipak vjerojatno zadovoljiti gornjim dijelom sredine ljestvice. Pobjedniku nova 3 boda mogu donesti diobu 2. mjesta pa im dodatnog motiva ne treba. Forma im je na sličnoj razini, iz posljednjih 180 minuta imaju po četiri boda. Pojedinačno se priča svodi na Danijela Spasića i Slavka Barata, dva sjajna napadača koji su prva imena svojih momčad. Spasić je zbog ozljede dosta izbivao pa je Barat do sada učinkovitiji ali podjednaka su napast obranama. Na jednoj strani nema Vranješa, na drugoj Vuksanovića pa je i tu situacija izjednačena kao i čitav susret u kojem su sva tri znaka u igri.

Nakon potopa kod Vuteksa Otok ima veliki imperativ protiv Borca iz Bobote. Bodovi su unaprijed upisani a protivnik nije neopasan kako bi pogled na tablicu sugerirao. Bez obzira na to što je Borac stradao samo u Kutjevu, bez obzira što je dobro parirao i Graničaru i Radničkom, Otok je favorit na svom terenu, ali je dojam da je Borac opasan jer se jednostavno sreća negdje mora okrenuti i na njihovu stranu, do sada ih nije pratila. Po jedan izostanak i kod Matanića i kod Radića, van stroja su zbog žutice Jurić i Šljokić.

mžnl 7 kolo

Višnjevac tri kola u nizu ne zna za poraz i potpuno opušteni i u odličnoj formi dolaze u Našice. Sve suprotno vrijedi za Našk. U posljednja tri kola oni su osvojili jedan jedini bod i to na gostovanju u Gunji gdje se ipak očekivala pobjeda. Kvalitetom su to slične momčadi, detalji mogu odlučiti i donesti slavlje jednima ili drugima. Može to biti upravo to samopouzdanje koje je na strani gostiju, ili naravno domaći teren koji je adut Našku, iako ne prejak jer su već prosuli dosta bodova na njemu. I ovdje je 1:1 u izostancima, Žigić nema Galineca a Vuica Mihaljevića.

Važna utakmica je pred nogometašima Hajduka. U goste im stiže Jadran koji je u posljednja dva kola uspio ostati neporažen i daje naznake dizanja forme. Hajduk je domaćinska ekipa, sigurno je plan s nova tri boda vinuti se do mirne zone u sredini ljestvice. Iako Jadran može zaprijetiti dojam je da je Hajduk ozbiljnija ekipa, ekipa koja na svom terenu igra dobar, napadački nogomet kojim bi trebali slomiti goste koji će pak svakako dati maksimum da ostanu neporaženi što bi u ovom trenutku bio pozitivan rezultat za njih.

Na virtualnoj tablici posljednja 3 kola Željezničar je ispred Šokadije. Nevjerojatna i neočekivana kriza zahvatila je Šokadiju koja ima tri uzastopna poraza od čega dva domaća i u Brod stižu s velikim imperativom na leđima, krivi korak jednostavno nije dozvoljen. A Brica čini se polako diže svoju momčad, mali su to koraci ali ipak vidljivi. Jesu li dovoljni za pozitivan rezultat protiv momčadi trenera Cvitkušića teško je reći, da nije ove krize gosti bi bili veliki favorit, ali znam da je najteže kada moraš i kada si bodove unaprijed upisao. Šokadiji je ovo idealna prilika da se vrati pozitivnim rezultatima, ali opreza nikad dosta.

Podijeli
  •  
  •  
  •