/Velika: Najduži stol u Hrvata ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA
Screenshot_20190517-164028_Gmail

Velika: Najduži stol u Hrvata ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA

PROMO: Sljedeći vikend rezervirajte za posjet slavonskom turističkom biseru, Velikoj! Općina Velika i tamošnja turistička zajednica po 29. put organiziraju veliku kulturno gastronomske manifestaciju Čuvajmo običaje zavičaja.

U sklopu manifestacije nekoliko je  rlo zanimljivih događaja, a zaista svatko može pronaći nešto za sebe u Velikoj tih dana. Za ljubitelje dobre kapljice ionako u Velikoj nema zime, vinari su uvijek spremni, a kako uz dobro vino ide i dobra hrana tu je najduži stol. Na njemu se brojne udruge i pojedinci predstavljaju sa svojim proizvodima i jednostavno je nemoguće otići gladan iz Velike.

Ono čime je čitav događaj započeo je velika smotra folklora, a ona će biti završni čin ovogodišnjeg izdanja manifestacije Čuvajmo običaje zavičaja u nedjeljnom poslijepodne.

Naravno da će na svoje doći i ljubitelji sporta jer Velika je definitivno sportska sredina koja je često domaćin i hrvatskim reprezentacijama. Jedna od njih gost je velike u petak. Selekcija veterana HNS-a među kojima su najavljena neka dobro poznata imena odmjeriti će snage s veteranima Papuka što je ujedno i početak obilježavanja 90. rođendana veličkog nogometnog kluba. A nakon nogometa najbolje dođe – fešta! I na to su organizatori naravno mislili pa se u petak u večernjim satima u velikom šatoru sprema tulum uz legendarnog Matu Bulića!

plakat (1)

Podijeli
  •  
  •  
  •