/Vedran Nikšić: “Bit će zanimljivo do kraja, ali idemo po naslov” NAJBOLJI IGRAČ JESENI U OSJEČKO BARANJSKOJ 1. ŽNL
nikšić, livana

Vedran Nikšić: “Bit će zanimljivo do kraja, ali idemo po naslov” NAJBOLJI IGRAČ JESENI U OSJEČKO BARANJSKOJ 1. ŽNL

Zanimljiva je priča Vedrana Nikšića, umjesto velike prvoligaške karijere Vedran je spletom okolnosti završio u 1. ŽNL, u Tomislavu iz Livane gdje radi čuda već četvrtu sezonu. Iznimna je rijetkost da igrač takvog kalibra u ranim godinama završi u petoligaškom društvu, no ono što radi na terenu i izvan njega jasno pokazuje da sve što radi radi iz ljubavi prema nogometu, gostovanje u Bilju i Ladimirevcima za njega je danas ono što je nekada bio Maksimir i Poljud. Jednak je motiv, jednaka želja za pogotkom i pobjedom, a kada je tako onda je na profitu – Tomislav! Jesenska titula je “gusta” Radnički je na istom bodovnom učinku, a da nije Vedrana Nikšića bila bi Amidžićeva momčad usamljena na čelnoj poziciji. Iako je dojam da je malo “prikočio” što se tiče golgeterskog učinka i dalje je Vedran prvi strijelac lige s 21. pogotkom.

Sezona 17/18 u 15 nastupa – 21 pogodak, sezona 16/17 u 26 nastupa nestvarnih 47 golova, sezona 15/16 u 24 odigrana susreta – 41 pogodak, i u prvoj svojoj sezoni u Tomislavu 14/15 15 golova u 13 nastupa! Ili ukupno 124 gola u 78 nastupa – impresivno!

Zanimljiva liga u kojoj nema pravog favorita, zanimljive utakmice od prvog kola, a tako će biti i do zadnjega pa je s toga i očekivana gužva u vrhu jer su sve ekipe jako dobro posložene. Što se nas tiče standardno igramo promjenjivo ali eto nekako smo uspjeli završiti prvi na polusezoni što je fenomenalan uspjeh uz sve nedaće koje imamo. Dosta igrača u ekipi radi pa je jako teško trenirati što nam predstavlja veliki problem – prokomentirao je Vedran jesenski dio 1. ŽNL.

Kakvi su osobni i klupski planovi za proljeće?

Osobni planovi su kao i uvijek biti prvo zdrav a ostalo kako bude. od prošle godine sam trener u omladinskoj školi NK Osijek što mi je prioritet i planiram upisati Uefa A licencu da mogu napredovati u tom poslu jer je to ono što me čini jako sretnim i ispunjenim te se ovim putem zahvaljujem ljudima iz NK Osijek koji su mi dali šansu da se dokažem i pokažem u novom poslu iako ja to smatram načinom života a ne poslom. Posebni pozdrav i mojoj generaciji 2004 za koje mogu reći da su najbolja djeca na svijetu i zadovoljstvo mi je raditi s njima. Klupski planovi NK Tomislav su da budemo prvaci i pokušamo osvojiti jedini trofej koji nam nedostaje u vitrini, ali svjesni smo da će to biti vrlo teško jer je konkurencija iznimno jaka.

Izabran si za najboljeg igrača lige od trenera i kapetana ostalih momčadi..

Izbor za najboljeg igrača Vam je pun pogodak i mislim da je svima zanimljivo bilo pratiti izbor u svim ligama. Zahvaljujem se svim ljudima koji su glasali za mene i pokušat ću opravdati njihovo povjerenje u nastavku prvenstva. Domagoj je igrač po mom gustu i bilo bi zanimljivo da odigramo sezonu zajedno. Ima puno dobrih igrača u ligi ali mislim da je on zaslužio sve svoje glasove pa tako i naša dva s Livane. 

Tvoj izbor top 3 igrača lige?

Kao što sam rekao ima puno odličnih igrača a ja bi izdvojio 2 svoja suigrača, kapetana i dušu ekipe Branimira Ferenčaka bez kojeg Tomislav ne bi bio to što je, te Tomislava Radotića igrača koji nam je donio smirenost i prijeko potrebno iskustvo, a zadnjeg u top 3 bi uvrstio već spomenutog Domagoja.

Za kraj?

Za kraj moram reći da je Davor Rudec najbolja osoba i čovjek te da je on više od trenera. Skidam mu kapu za trud i živce koje je uložio i potrošio s nama, te bi još izdvojio Zlatka “Patka” Tomasa, Vladimira Jerkovića i Stjepana Rukavinu koji su zaslužni da klub funkcionira. Moram se naravno zahvaliti i Sportalu na ovom izboru ali i još više na praćenju naše lige na sjajan način i u svoje i u ime NK Tomislav – uz pozdrave s Tajlanda svim čitateljima zaključio je najbolji igrač Osječko baranjske 1. ŽNL.

nikšić rudec, ferenčak livana

Podsjetimo još jednom da je Vedran pobjedio u našem izboru za najboljeg igrača protekle jeseni osvojivši 9 glasova trenera i kapetana svih prvoligaških momčadi, a jedini konkurent mu je bio kapetan Hajduka Domagoj Jagetić koji se zaustavio na 6 glasova.

Podijeli
  •  
  •  
  •