/Vatreni ispraćeni sjajnim ambijentom Gradskog vrta KRAMARIĆ DONIO POBJEDU HRVATSKOJ
FB_IMG_1528479232916

Vatreni ispraćeni sjajnim ambijentom Gradskog vrta KRAMARIĆ DONIO POBJEDU HRVATSKOJ

Hrvatska nogometna reprezentacija je s 2:1 bila bolja od Senegala u posljednjoj provjeri pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Golovi Perišića i Kramarića bili su dovoljni za preokret i zadovoljstvo na licima 15 998 gledatelja na stadionu NK Osijek.

Prvo poluvrijeme nije izgledalo dobro što se tiče igre Hrvatske, nedostajalo je svježine i brzine u svim linijama, no opravdanje se svakako može pronaći u teškom, vrućem i sparnom vremenu. U nastavku su gosti iskoristili jedan propust Domagoja Vide i došli do vodstva, a to kao da je bio okidač da Vatreni dodaju gas i zaigraju onako kako od njih očekujemo. Prvo ime nastavka bio je sjajni Andrej Karamarić koji je prava kobra u kaznenom prostoru, još je jednom neodoljivo podsjetio na Eduarda da Silvu i nakon ovoga ne bi smjelo biti nikakve dvojbe da Andrej mora biti na terenu u svakoj utakmici, i to vrlo vjerojatno svih 90 minuta jer je igrač koji jednim potezom može donijeti odluku. U drugom poluvremenu nametnuo se i najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić koji je povučen niže čime je dobio više prostora za kreaciju što se vrlo brzo osjetilo na našoj igri. Nakon jednog sjajnog prodora Luka je zaradio ovacije s tribina koje sasvim sigurno puno znače usljed napada dijela medija i dijela onih koji su “navijači!” s velikim znakom navodnika.

Nije to bila predstava nakon koje ćemo reći – bit ćemo prvaci! Vidljivi su i dalje problemi, prije svega u defanzivi gdje su senegalski brzanci radili puno problema, ali i u tečnosti igre jer nismo uspjevali biti konstantno opasni na protivničkoj polovini, posebice u prvom poluvremenu. Bez obzira na to, veseli razmišljanje izbornika koji je nakon utakmice upravo tako rezonirao, jasno govoreći da vidi gdje je problem u našoj igri. Velik je prostor za napredak, ova Hrvatska može napraviti velik rezultat na najvećoj svjetskoj smotri ako se samo neki detalji u igri malo poprave!

Tribine Gradskog vrta bile su potpuno ispunjene, vladala je sjajna, poticajna atmosfera s kojom naši reprezentativci sigurno punih baterija odlaze na dvodnevni odmor nakon čega iz Zagreba lete prema Rusiji.

Foto: NK Osijek

Podijeli
  •  
  •  
  •