/Vaterpolo u belišćanskom žitu GRADONAČELNIK VALPOVA IMA SMISLA I ZA VATERPOLO
matko šutalo ss hrt

Vaterpolo u belišćanskom žitu GRADONAČELNIK VALPOVA IMA SMISLA I ZA VATERPOLO

Proteklog vikenda je u Belišću održan 7.vaterpolo turnir pod nazivom Vaterpolo u žitu. Turnir je po prvi puta imao i međunarodnu notu, a kroz čitave ove godine se primjećuje i velika doza humora pa se i samom nazivu krije blagi sarkazam. Naravno da se utakmice ne igraju u žitu no naziv je potekao upravo iz šale koja dopire iz Dlamcije da u Slavoniji nema bazena nego se igra baš u žitu.

Udruga Karašicka Republika i jedan od glavnih organizatora Mislav Matišić su i ove godine sjajno organizirali turnir, a vidljiv je i napredak u igri jer prvih godina dio igrača nije mogao doplivati do ruba bazena no sada već padaju eurogolovi dostojni vrhunskog vaterpola.

Ove je godine nastupilo 6 ekipa, većinom domaćih, dvije su bile iz Osijeka, a da turnir bude međunarodnog karaktera pobrinula se momčad iz Boke Kotorske. Naslov je ove godine pripao osječkoj ekipi Ječmeni borci. Najboljim igračem proglašen je Fran Kovačić, dok je najbolji golman bio Marko Bušić.

I sam poziv na FB stranici je bio humorističan: Ukoliko nekome fali igrača, nać’ ćemo oko bazena ne brinite, Slavonija je poznata po free transfer igračima koji šetaju uz bazene. Naredne godine ne propustite se prijaviti i uživati jer 2×4 minute doista nije problem odraditi.

Dodatna atrakcija turniru je bio i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo koji osim nogometnih vještina iskazuje i one vaterpolske i definitivno potvrđuje da je jedan od najsportskijih gradonačelnika u RH.

– Trenirali smo zadnja dva, tri mjeseca, jednom tjedno igramo na bazenu, jako dobra zezancija, dobra ekipa i uživamo – izjavio je za HRT Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova.

 

Foto SS HRT

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.