/Uvjerljiva pobjeda ŽŽK Brod protiv Koprivnice MARTINA PANDŽA BRNIĆ VELIKO POJAČANJE ZA NOVU SEZONU
SPORT - Slika 08 11

Uvjerljiva pobjeda ŽŽK Brod protiv Koprivnice MARTINA PANDŽA BRNIĆ VELIKO POJAČANJE ZA NOVU SEZONU

Nakon poraza u 1. kolu u Osijeku od Murse, košarkašice Broda u svojoj prvoj utakmici na domaćem terenu u novoj sezoni Druge lige – sjever zabilježile su i prvu pobjedu. Igračice trenerice Kristine Pehar su u 2. kolu sa 79:31 nadigrale Koprivnicu u utakmici u kojoj je već od početka bilo vidljivo da će Brođanke doći do lagane pobjede.

Za razliku od prijašnjih sezona u Drugoj ligi – sjever u ovoj su gotovo svi klubovi iz Zagreba. Tako više u ovom natjecanju nema ženskih košarkaških sastava iz Čakovca i Varaždina, dok su tu i dalje osječka Mursa, Koprivnica i Brod. To su 3 jedine ekipe koje nisu iz Zagreba, dok se u ovoj ligi natječe 8 klubova. Košarkašice Broda ove sezone žele plasman u sredinu ljestvice, a pritom i razvijati svoje mlade igračice. Djevojke Kornelije Kvesić i Kristine Pehar su u 2. kolu na domaćem terenu lako sa 79:31 nadigrale Koprivnicu za prvu pobjedu u sezoni.

597_2676

 

Već nakon prve četvrtine bilo je 27:8, a na poluvremenu 42:15 naravno za domaći sastav. U cijeloj trećoj dionici gošće iz Koprivnice nisu postigle niti koš, pa je tako uoči posljednjih 10. minuta bilo 64:15. Imale su domaće u 33. minuti nakon koševa Martine Pandže Brnić najveću prednost od 73:17, a onda je domaći trenerski dvojac Kvesić – Pehar na parket poslao djevojčice koje su rođene i 2005. godine. Stoga je do kraja Koprivnica malo ublažila poraz na konačnih 79:31. U domaćem sastavu je prvo ime bila kapetanica Katarina Majstorić koja je postigla 28 koševa.

Od sada će Katarina Majstorić pod košem imati veliku pomoć u Martini Pandži Brnić koja će za Brod od ove sezone igrati na dvojnu registraciju. Radi se o Brođanki koja već treću sezonu nastupa u Požegi za koju igra u Prvoj ligi, dok je ona u susretu protiv Koprivnice ubacila 17 poena.

597_2678

Spomenimo da je kod košarkašica Broda Anita Jerković postigla 13 koševa, dok je svoje prve poene u seniorskoj konkurenciji u Drugoj ligi upisala Nina Novak koja je 2005. godište. U sastavu Koprivnice jedina s dvoznamenkastim učinkom i 12 postignutih koševa bila je Dora Kovačić.

U slijedećem kolu košarkašice Broda ovog vikenda neće igrati budući je stanka u prvenstvu zbog nastupa reprezentacije. Zato će aktivne biti kadetkinje Broda koje ovog vikenda u redovnom kolu Lige Slavonije i Baranje gostuju u Vinkovcima.

Tekst i foto:  Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •